Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Άλλη μία κολασμένη εβδομάδα ξεκινά, με πιέσεις & εκβιασμούς των δανειστών

Δεν έχουν τελειωμό οι... κολασμένες εβδομάδες της κυβέρνησης (και κυρίως των Ελλήνων πολιτών που υφίστανται τις τρομακτικές επιπτώσεις του Μνημονίου), καθώς για την εβδομάδα που ξεκινά αναμένεται μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών, προκειμένου να συμφωνήσει η τρόικα για τη νέα δόση, τη νέα δανειακή σύμβασδη και το νέο Μνημόνιο.
Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί η νέα σύσκεψη των αρχηγών για να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της η κυβέρνηση, ενώ αναμένεται εξέγερση των βουλευτών, αλλά και μεγάλες αντιδράσεις ενόψει των πολύ σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται.

Ήδη, η τρόικα, απειλώντας με περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, έχει ως στόχο την επίτευξη γενικότερων ανατροπών, που θα επιδεινώσουν κατά πολύ τη θέση των εργαζομένων.

Όπως τονίζει στο κεντρικό της θέμα η Real News, η τρόικα ζητεί, μεταξύ άλλων, την κατάργηση κανονισμών εργασίας στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, και άρση της μονιμότητας σε αυτές που θα ιδιωτικοποιηθούν, καθώς και τη μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική, απλώς με διευθυντικό δικαίωμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Μαξίμου μπορεί να ζητήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σε αυτή τν περίπτωση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, τοποθετώντας σε υπουργικές θέσεις πρόσωπα της δικής του επιλογής.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...