Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

H ιδεολογία των Ατλαντίων


Ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Εμβέρ Χότζα, ο Νικολάε Τσαουσέσκου, ο Μόιτσεκ Γιαρουζέλσκι, ο Φιντέλ Κάστρο είναι ονόματα που προκαλούν ρίγη ανατριχίλας στο άκουσμά της.

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, που «ευτύχησαν» να ζήσουν υπό την… αιγίδα τούτων των «αγίων» μορφών, αποπειράθηκαν πολλάκις να αποδράσουν από τους σοσιαλιστικού  παραδείσους. Μάλλον θα έφταιγαν οι πολλές αμερικανικές ταινίες που έβλεπαν και είχαν πειστεί ότι περνούσαν άσχημα. Ίσως και να ευθυνόταν η λάθος στάση που είχαν επιλέξει να τηρήσουν απέναντι στη «λαϊκή εξουσία. Όντως είναι λάθος να στέκεσαι μπροστά στις κάννες των Αρχών «ασφαλείας» αντί να είσαι εσύ εκείνος που κρατάει το όπλο και πατάει τη σκανδάλη. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι να διαλέγεις τον ρόλο του ανακρινόμενου αντί να προτιμήσεις το «λειτούργημα» του ανακριτή. Ωστόσο, άλλοι θεωρούν ότι ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι να υπερασπίζεσαι υποθέσεις χαμένες, εγκλήματα κραυγαλέα και καταστάσεις εξωφρενικές. Σαν να είσαι Ατλάντιος και να αποπειράσαι να πείσεις επιζήσαντες συμπατριώτες σου να ξανακάνετε το πείραμα που έστειλε τη χαμένη ήπειρο στον πάτο. Το τελευταίο που φαντάζει απίθανο σε όλες τις χώρες του κόσμου-πλην Ελλάδος.

Πολ Ποτ
Εδώ η ιδεολογία των Ατλάντιων πουλάει ακόμα σαν ζεστό ψωμί, παρόλο που αποτελεί μια χαρά αιτία για να πεις το ψωμί ψωμάκι. Η συντριπτική πλειονότητα των διαμορφωτών άποψης θα προτιμούσε να ορκιστεί στο κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο ότι γουστάρει τον Πολ Ποτ (και τις μεθόδους του) παρά ότι έχει ίχνη συμπάθειας για τον στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο. Ο αριστερισμός και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή που θεωρείται αυτονόητως υπερασπίσιμη από όλους όσους βοήθησαν την τρόικα να κατσικωθεί στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό σε μια χώρα όπου το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» αντιμετωπίζεται σκωπτικά από αυτούς που καλούνται να την υπερασπιστούν.

Οι επιτήδειοι οκνηροί, που βγάζουν σπυράκια μόνο με την ιδέα ότι κάποτε μπορεί να υποχρεωθούν να εργαστούν, τα έχουν καταφέρει πολύ καλά στην εξυπηρέτηση του προσωπικού συμφέροντος τους. Το χόμπι του ανθελληνισμού το έχουν καταντήσει επάγγελμα και ο χρόνος τους περνάει ευχάριστα με τις διεθνιστικές δραστηριότητές τους. Προσοχή: Διεθνισμός εν Ελλάδι σημαίνει να μιλάς υπέρ όλων των εθνικισμών του κόσμου-πλην του ελληνικού. Και η αντίπερα (της Αριστεράς) όχθη παρακολουθεί άπραγη τα τεκταινόμενα…

Δημοκρατία via koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...