Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Tο "ύστατο χαίρε" στη Δόμνα Σαμίου

Φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες, που γνώρισαν και αγάπησαν τη Δόμνα Σαμίου, αποχαιρέτησαν σήμερα στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης τη σημαντικότερη ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, που έφυγε από τη ζώη το βράδυ του Σαββάτου.

Τραγουδώντας το ηπειρώτικο «Τρυγώνα μου γραμμένη», το μικρασιάτικο «Αλατσατιανή» και το «Έχε γεια, παναγιά», οι μαθητές και οι συνεργάτες της Δόμνας Σαμίου την οδήγησαν στην τελευταία της κατοικία σε ατμόσφαιρα έντονης συγκίνησης.

Στην κηδεία της παραβρέθηκαν πλήθος καλλιτεχνών και συνεργατών της και, μεταξύ άλλων, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαρίζα Κώχ, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Λάκης Χαλκιάς, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νότης Μαυρουδής, η Γλυκερία και οι στενοί της συνεργάτες Νίκος Οικονομίδης και Χρόνης Αηδονίδης.

«Η Δόμνα Σαμίου ήταν ο αντίστοιχος Θόδωρος Αγγελόπουλος, που χάσαμε πρόσφατα, για την παραδοσιακή μας μουσική. Το έργο της είναι τεράστιο, μεγάλη παρακαταθήκη.

Το μεράκι της και η αγάπη της να συλλέξει, να διασώσει και να διαδώσει αυτό το άγιο παραδοσιακό μας υλικό ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας αφήσει σαν παρακαταθήκη» είπε φανερά συγκινημένος ο Λάκης Χαλκιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...