Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Smartphone με οθόνη "μη-αφής" από τη Sony

Ένα "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο, που επιτρέπει στους χρήστες να κουνούν το δάχτυλό τους μπροστά από την οθόνη, αντί να την ακουμπούν, παρουσίασε ο ιαπωνικός κολοσσός Sony.

Σύμφωνα με το BBC, το νέο smartphone, Xperia Sola, θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφιβάλλουν για το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό ή δημοφιλές.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, η Microsoft και η αμερικανική Qualcomm, καθώς επίσης και άλλες μικρότερες, εξετάζουν και αναπτύσσουν ανάλογη τεχνολογία, που δεν προϋποθέτει την αφή, για να γίνει μία λειτουργία.

Η τεχνολογία της Sony όμως διαφέρει, από τον χειρισμό συσκευών με το χτύπημα των χεριών για παράδειγμα ή με χειρονομίες, όπως σχεδιάζουν οι παραπάνω εταιρείες.

Στο νέο smartphone της Sony, ο χρήστης ουσιαστικά χρησιμοποιεί το δάχτυλό του σαν κέρσορα χωρίς όμως να αγγίζει την οθόνη. Μόλις επιλέξει αυτό που θέλει, τότε με ένα απλό χτύπημα ενεργοποιεί την αντίστοιχη εντολή.

Εκπρόσωπος της Sony Mobile Communications χαρακτήρισε την νέα τεχνολογία "γεύση από μαγεία".

Αντιθέτως, οι πιο σκεπτικοί δεν πιστεύουν ότι θα βοηθήσει αρκετά ή ότι θα είναι εύχρηστο ένα τέτοιο τηλέφωνο, πάντως, όλοι αναμένουν να το δουν.


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...