Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ

Τα παπούτσια που φοράμε μπορεί να επιβαρύνουν τους μύες της μέσης με δύο τρόπους: πρώτον αποτελούν το μέσο μεταφοράς της αντίδρασης του εδάφους στο σώμα και δεύτερον τα παπούτσια μπορούν να επηρεάσουν και να διαταράξουν την ισορροπία όλου του σώματος.
 
Ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τις γυναίκες είναι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, καθώς σπρώχνουν την περιοχή της λεκάνης προς τα μπροστά επιβαρύνοντας τους μύες της μέσης. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν ενδείκνυται για καθημερινή χρήση, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς ένα ιδανικό τακούνι είναι γύρω στα 2,5 εκατοστά. Το ίδιο ισχύει και τα ανδρικά παπούτσια, τα οποία θα πρέπει να έχουν τακούνι γύρω στα 2 εκατοστά, να είναι κατασκευασμένα από μαλακό δέρμα, να υποστηρίζουν σωστά την έσω επιφάνεια του ποδιού και να μην είναι πολύ μυτερά ώστε να υπάρχει χώρος για τα δάχτυλα να κινούνται με άνεση.
Από την άλλη πλευρά, τα τελείως φλατ παπούτσια όπως οι μπαλαρίνες για τις γυναίκες και τα μοκασίνια για τους άνδρες , δεν υποστηρίζουν καλά την ποδική καμάρα με αποτέλεσμα να μην κατανέμονται τα φορτία σε όλο το πόδι και να καταπονείται η μέση.

Όσοι γυμνάζονται ή ασχολούνται με κάποιο άθλημα, θα πρέπει να επιλέγουν παπούτσια με αερόσολα, η οποία απορροφά τους κραδασμούς του εδάφους και αποτρέπει τους τραυματισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επαγγελματίες αθλητές αλλάζουν πολύ συχνά παπούτσια, γιατί η φθαρμένη αερόσολα δεν απορροφά αποτελεσματικά τους κραδασμούς. Τα περιπατητικά αθλητικά παπούτσια καλό θα είναι να αποφεύγονται κατά την άσκηση, καθώς δεν έχουν αερόσολα και ενδείκνυται μόνο για ήπιο περπάτημα μισής ή μίας ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...