Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Λικέρ Ρόδι



Περιγραφή

Γίνεται πολύ εύκολα και μόνο μέσα σε 24 ώρες!


Τι χρειαζόμαστε:

Βασική αναλογία:
  • 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού
  • 1 φλυντζ. Κονιάκ
  • 1 φλυντζ. Ζάχαρη

Αρωματικά μπαχαρικά:
  • (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)
  • 2 Ξύλα Κανέλας
  • 3 Σπόροι Γαρύφαλλο
Πως το κάνουμε:

  1. Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  3. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
  5. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
  6. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βαλατε και λιγότερη ζάχαρη. Όπως αρέσει στον καθένα! Η συνταγή είναι δική μου! Έφτιαξα πολλές συνταγές για λικέρ ρόδι και πέταξα πολλά λικέρ, μέχρι να φτιάξω το πιο γευστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...