Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κροκέτες μπακαλιάρου

Είναι πιο "παιχνιδιάρικες" για τα μικρά παιδια, το ίδιο υγιεινές και πεντανόστιμες. Θα τις ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα και μπορείς έτσι να έχεις δυο επιλογές για τους καλεσμένους σου την 25η Μαρτίου. 
Καλό είναι οι κροκέτες να βυθίζονται καλά στο λάδι που τους τηγανίζεις

Συστατικά
  • 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι για το τηγάνι
  • 100 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνισμα
 (ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 4-5 σκελιδες σκόρδο
  • 3 φέτες μουσκεμενο μπαγιάτικο ψωμί
  • 50 γρ κουκουναρια
  • 3 κ.σ ξύδι
  • Λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
  • Λίγη Ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού)

 

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1  Μούσκεψε τα φιλέτα του μπακαλιάρου από το βράδυ σε μπόλικο νερό. Μετάφερε στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν απόσυρε
  • 2  Στράγγιξε αφού κρυώσουν ελαφρά και “διάλυσε σε κομμάτια με ένα πηρούνι
  • 3  Εν τω μεταξύ βράσε τις πατάτες στην κατσαρόλα με τη φλούδα. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται με ένα πιρούνι, καθάρισέ τες και λιώσες της στη μηχανή του πουρέ
  • 4  Ανακάτεψε τον πουρέ, τον μπακαλιάρο και τα κρεμμυδάκια
  • 5  Πρόσθεσε επίσης ένα, ένα τα αυγά (κρατώντας το ασπράδι από το ένα) και δούλεψε καλά το μείγμα σου να γίνει ομοιόμορφο. Άφησε στο ψυγείο να σφίξει
  • 6   Πλάσε το μείγμα σε κροκέτες και πέρασέ τα από το ασπράδι που το έχεις χτυπήσει με λίγο λάδι
  • 7  Βούτηξέ τες στην φρυγανιά και τηγάνισε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.



  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ: Βάλε σε ένα πολυμίξερ τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και την ζάχαρη και χτύπησέ τα να πολοτοποιηθούν
    Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και συνέχισε να χτυπάς το μείγμα σου
    Στίψε με τα χέρια σου το μουσκεμένο ψωμί και πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Χτύπησε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...