Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Συναγερμός στο Άγιο Όρος για την πυρκαγιά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Μονοξυλίτης, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου.

Ο οικισμός της Ουρανούπολης δεν φαίνεται να κινδυνεύει, προς το παρόν, αν και εκκενώθηκαν αρκετά σπίτια και ξενοδοχεία. Ηλικιωμένοι και παιδιά, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα έφυγαν από τον οικισμό λόγω του πυκνού καπνού.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μην υπάρξει πανικός και για προληπτικούς λόγους να κατευθύνονται προς την παραλία της Ιερισσού και εμφανίζεται καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τους εκδρομείς και τους τουρίστες.

Στο μεταξύ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγείται σήμερα ο 45χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης. Ανησυχία προκαλεί νέο μέτωπο από το χωριό Ραψομμάτη προς τα Μαλλωτά, σε ύφεση είναι τα υπόλοιπα μέτωπα.

Ανοικτός είναι ο δρόμος στην γέφυρα του Ραψομμάτη, στη νέα Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας. Συνεχείς, τέλος, είναι οι αναζωπυρώσεις στο Σολομό Κορινθίας, όπου παραμένει και επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλλονιά.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...