Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Γλυκά κεράσματα με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Μια συνταγή για πολύ νόστιμα γλυκά κεράσματα, γεμιστά με ινδική καρύδα και τυλιγμένα με σοκολάτα.


Προετοιμασία: 40 λεπτά και 2 ώρες περίπου για το κρύωμα

Μαγείρεμα: 5 λεπτά 
Σύνολο: 45 λεπτά και 2 ώρες περίπου για το κρύωμα 


Συνταγή για: 40 μικρά κομμάτια



Υλικά συνταγής:
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (περίπου 390 γρ.)
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1 πρέζα
Άχνη ζάχαρη: 2 1/2 κούπες
Τριμμένο ινδοκάρυδο: 2 κούπες
Σοκολάτα κουβερτούρα: 400 γρ.

Οδηγίες:
1. Στρώνετε ένα ταψάκι 20Χ30 εκ. περίπου με αλουμινόχαρτο και το αλείφετε με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. 
2. Αδειάζετε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτετε την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύετε και ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη. Όταν ενσωματωθεί καλά, προσθέτετε λίγο - λίγο και το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας. 
3. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνετε καλά, στο σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες να σφίξει. 
4. Λιώνετε σε μπαιν μαρί την σοκολάτα. Βγάζετε τη γέμιση από το ψυγείο και την κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ένα ένα υα βουτάτε στη σοκολάτα και τα αφήνετε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα γλυκάκια. Σκεπάζετε τα γλυκάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα. Τυλίγετε τα γλυκά ένα ένα σε αλουμινόχαρτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...