Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ένας χρόνος αιματοχυσίας στη Συρία

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας κατόπιν εκκλήσεως του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που καταπνίγεται στο αίμα.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση έδειξε εικόνες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που κρατούσαν φωτογραφίες του προέδρου Άσαντ στην πλατεία των Ομεϊάδων στη Δαμασκό και στις κεντρικές πλατείες στο Χαλέπι (βόρεια), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λαττάκεια (βορειοδυτικά), τη Σουέιντα (νότια) και την Χάσακα (βορειοανατολικά).

Πρόκειται για πόλεις όπου η αμφισβήτηση δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση, σε σύγκριση με άλλες συριακές περιφέρειες όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις εντείνουν την επίθεσή τους.

Την ίδια ώρα, περίπου 1.000 Σύροι πρόσφυγες διέσχισαν τα σύνορα και εισήλθαν στην Τουρκία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των καταγεγραμμένων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία σε περίπου 14.000.

Παράλληλα, 200 οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν τον ΟΗΕ και τη Ρωσία να κινητοποιηθούν για να θέσουν ένα τέλος στην αιματοχυσία, κάνοντας λόγο για 8.000 νεκρούς μέσα σε ένα έτος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...