Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ράιχενμπαχ: «Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα»

«Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα, οι Ελληνες είναι γενικά πολύ φιλικοί, δεν βρέθηκα αντιμέτωπος με επιθετικότητα στις επαφές μου, ενώ έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που εργάζονται στην Ελλάδα και πολύ περισσότερους που κάνουν εκεί διακοπές και στην πλειονότητά τους είναι ενθουσιασμένοι».

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Salzburger Nachrichten» ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αναφέρθηκε επιπλέον και στο ότι η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει 946 εκατομμύρια ευρώ, έναντι μόνο 400 που ήταν ο αρχικός στόχος, χαρακτηρίζοντας το ως θετικό και θεμιτό παράδειγμα για τη μετέπειτα πορεία της χώρας.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο που φαίνεται να σημειώνει η Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει μια ξεκάθαρη προοπτική, καθώς η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαγραφή χρέους ήταν επιτυχημένη, εγκρίθηκε το δεύτερο μεγάλο πρόγραμμα στήριξης και η χώρα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άρα υπάρχει μια καλή βάση εργασίας, προκειμένου να βελτιωθούν ιδιαίτερα οι προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επισημάνει πως είναι μεγάλη ανάγκη να ελέγχονται με αυστηρά κριτήρια οι δαπάνες, ώστε να ο στόχος της σταθεροποίησης του προϋπολογισμού να είναι άμεσα επιτεύξιμος. Τόνισε ακόμα ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης μετά την διεξαγωγή των εκλογών να παρουσιάσει μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει την είσπραξη των φόρων, μέσω μεγαλύτερης διαφάνειας και απλούστευσης των κανόνων και πέρσι υπήρξαν οι πρώτες επιτυχίες στην είσπραξη οφειλών.

Ερωτηθείς για τις φήμες που κάνουν λόγο για επιπλέον πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Ράιχενμπαχ διευκρίνισε πως «κάθε εικασία ζημιώνει την Ελλάδα. Τώρα είναι σημαντικό να σηκώσουμε τα μανίκια, για να ανταποκριθούμε στους όρους- και είμαι αισιόδοξος ότι τότε θα πραγματοποιηθούν οι προβλέψεις της τρόικας για την ανάπτυξη, τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, στις οποίες βασίζεται η βοήθεια».

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...