Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Ανοίγει» η πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου, σύμφωνα με τη «Μιλλιέτ»

Να «ανοίξουν» τα υπό τουρκικό έλεγχο Βαρώσια στην πόλη της Αμμοχώστου, και να επιστραφεί η εκεί ακίνητη περιουσία στους ιδιοκτήτες Ελληνοκυπρίους την 1η Ιουλίου, αλλά και να διακοπούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό την ίδια ημερομηνία, αποφάσισε η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το θέμα συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην Τουρκία. Η πρόταση του Έρογλου «εξέπληξε την Άγκυρα» γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας πάντως ότι η τουρκική πολιτική ηγεσία την υποστήριξε.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΜΠΕ, από τη Λευκωσία, ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να αντιδράσει και να προβεί αμέσως σε παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη, αναφορικά με το σχεδιαζόμενο από τουρκικής πλευράς άνοιγμα της κλειστής περιοχής της πόλης. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Μιλλιέτ» στο ΡΙΚ, ο κ. Γαλανός επισήμανε ότι πρόκειται για «επικίνδυνη κίνηση, που στοχεύει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους και για κινήσεις τακτικής και αντιπερισπασμού και όχι ουσίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...