Υλικά
Για τα μάφινς
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
½ φλ. ζάχαρη καστανή
½ φλ. ζάχαρη κανονική
1 φλ. γάλα
2 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ φλ. κακάο σκόνη
½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
1 βανίλια
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τα μάφινς
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
½ φλ. ζάχαρη καστανή
½ φλ. ζάχαρη κανονική
1 φλ. γάλα
2 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ φλ. κακάο σκόνη
½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
1 βανίλια
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
pirouni
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια των μάφινς.
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με κουτάλι και όχι απαραίτητα με το μίξερ, βάζοντας τελευταία τα καρύδια.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσουν και τα μάφινς, τα περιχύνουμε με το γλάσο.
pirouni
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου