Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μάφινς Με Kαρύδι Και Γλάσο Σοκολάτα

Υλικά

Για τα μάφινς

125 γρ. βούτυρο αγελάδος
½ φλ. ζάχαρη καστανή
½ φλ. ζάχαρη κανονική
1 φλ. γάλα
2 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ φλ. κακάο σκόνη
½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
1 βανίλια
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια των μάφινς.
  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με κουτάλι και όχι απαραίτητα με το μίξερ, βάζοντας τελευταία τα καρύδια.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσουν και τα μάφινς, τα περιχύνουμε με το γλάσο.

pirouni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...