Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μέτρα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη

Το θέμα της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη, συζητήθηκε την Πέμπτη σε σύσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τους εκπροσώπους των ναυταθλητικών και ιστιοπλοϊκών συλλόγων του νησιού και αποφασίσθηκε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυσή του.

Κατά τη συνάντηση, τονίσθηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι ο ναυταθλητικός και θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον τουριστική υπηρεσία, η οποία σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της κάθε περιοχής μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με σημαντικά οφέλη.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε ότι το νησί έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να αναπτύξει τη συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού.

«Πρόκειται, ανέφερε, για μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ξεκινάει, και το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε τον ιστιοπλοϊκό και ευρύτερα το θαλάσσιο τουρισμό στην Κρήτη. Με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πετύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος».

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης:

- Θα διοργανωθεί συνέδριο για το ναυταθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην Κρήτη

- Η προβολή και προώθηση «Κρήτη - Ναυταθλητικός/Θαλάσσιος Τουρισμός» θα γίνει με ηλεκτρονική και έντυπη προβολή, με συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, ναυτικά σαλόνια και συνέδρια

- Διοργάνωση ενός μεγάλου ιστιοπλοϊκού γεγονότος, «Γύρος της Κρήτης»

- Δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στους ομίλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...