Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προ των πυλών ο μίνι ανασχηματισμός...Ο Βάσος Σιαρλής πηγαίνει στο Υπουργείο Οικονομικών

Λευκωσία: Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα γίνουν οι αλλαγές χαρτοφυλακίων στα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Ο Βάσος Σιαρλής, ηγετικό στέλεχος τραπεζικού συγκροτήματος, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» ο διάδοχος του Κίκη Καζαμία, για τον οποίο κλείνει στο παρόν στάδιο το κεφάλαιο πολιτική.


Ο Νεοκλής Συλικιώτης οριστικά μετακινείται από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, από το οποίο φεύγει η Πραξούλα Αντωνιάδου. Το Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει η τέως δήμαρχος Λευκωσίας, Ελένη Μαύρου.

Η ανακοίνωση για τον μίνι ανασχηματισμό θα γίνει, αμέσως μετά την επιστροφή της κ. Αντωνιάδου από υπηρεσιακό ταξίδι στις Βρυξέλλες. Και η νενομισμένη διαβεβαίωση για τους νέους υπουργούς να δοθεί τη Δευτέρα.

Τις πληροφορίες του «Φ» για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με λιτή δήλωσή του.

Η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, από το Ισραήλ όπου βρισκόταν δήλωσε στον «Φ» πως σε καμιά περίπτωση δεν υπέβαλε παραίτηση, αλλά είναι δικαίωμα του Προέδρου ο ανασχηματισμός. Κυβερνητικές πηγές ωστόσο επεσήμαναν ότι ο Πρόεδρος ενεργοποιεί παραίτηση της υπουργού που ευρίσκεται ενώπιον του εδώ και μερικές βδομάδες μετά από συστάσεις που της έγιναν ύστερα από σύγκρουση με τον υπουργό Γεωργίας Σοφοκλή Αλετράρη. Η διαφορά μεταξύ των υπουργών είχε προκύψει από τον ρυθμό προώθησης πολιτικών αποφάσεων που έχουν να κάμουν με το φυσικό αέριο και τις άδειες αδειοδότησης.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...