Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Βλέπουμε τουρίστες με το κυάλι ενόψει Πάσχα

Λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος οι τουρίστες που έχουν δείξει ενδιαφέρον να επισκεφτούν το νησί ενόψει του Πάσχα, ενώ οι επαγγελματίες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους Τούρκους επισκέπτες, οι οποίοι ωστόσο ακόμα δεν έχουν κινηθεί ανάλογα με τις προσδοκίες τους.

«Ησυχία» στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έδιωχνα κόσμο. Φέτος έχουν γίνει ελάχιστες κρατήσεις. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα ξενοδοχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο kounoupi.gr, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων, Δημήτρης Κιτριλάκης, συμπληρώνοντας ότι αν και έγινε ικανοποιητική προβολή του εθίμου, ειδικά οι Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής. «Τα πανάκριβα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που κάνουν τη Χίο δυσπρόσιτο προορισμό για τους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά τους Τούρκους επισήμανε ότι θα επισκεφτούν το νησί, ωστόσο δεν θα παραμείνουν πάνω από μια-δυο μέρες. «Πριν από 4-5 χρόνια, οι επισκέπτες από διάφορα μέρη έμεναν στο νησί 4-5 μέρες. Τα τελευταία χρόνια μειώνονται οι μέρες διαμονής, ενώ οι Τούρκοι επισκέπτες που έχουν κάνει φέτος κρατήσεις, είναι... για μια βραδιά», κατέληξε ο ίδιος.

Πράκτορες: «Οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής»

Λιγότερες είναι φέτος και οι κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ σύμφωνα με τον πράκτορα Θοδωρή Μιχαλάκη, η παρτίδα ίσως σωθεί την τελευταία στιγμή, όπως έγινε και πέρσι.

«Είμαστε πολύ πίσω συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Ο Έλληνας όμως είναι της τελευταίας στιγμής», ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι δεν έχουν κρατήσεις ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν σημαίνει ότι γενικότερα δεν θα έρθει κόσμος στο νησί. «Περιμένουμε να έρθουν Χιώτες από διάφορα μέρη, οι οποίοι θα μείνουν σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν», διευκρίνισε, υπογραμμίζοντας ότι σε λίγες ημέρες θα έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Προετοιμασίες

Στο μεταξύ, η Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες «ντύνοντας» σπίτια και εκκλησιές με συρματοπλέγματα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και φέτος το έθιμο με ασφάλεια. «Συνεχίζουμε τις εργασίες. Σε λίγες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Μούνδρος, ενώ όσον αφορά την κίνηση ενόψει του Πάσχα, σημείωσε ότι αναμένεται αρκετός κόσμος από Τουρκία, έστω και την τελευταία στιγμή.

kounoupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...