Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στις 4 Απρίλη η απόφαση της «πράσινης» έφεσης!

Στις 4 Απρίλη η απόφαση της «πράσινης» έφεσης!
Την επόμενη Τετάρτη (4/4) θα μάθει ο Παναθηναϊκός την τύχη της έφεσης που κατέθεσε στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν στ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
Για όσους, ενδεχομένως, δεν θυμούνται ή ακόμα-ακόμα αγνοούν, η ποινή ήταν πολύ βαριά για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχασαν κατ’ αρχήν το παιχνίδι με 3-0, εν συνεχεία τους αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από το επόμενο, ενώ τους επιβλήθηκε και «καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 252.500 ευρώ!
Ετσι η διοίκηση του «τριφυλλιού» κατέθεσε έφεση, η οποία εκδικάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/3) με την επιτροπή να ανακοινώνει πως η απόφαση θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το sentragoal.gr
Στην απολογία του, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός επεδίωξε να «κερδίσει» μία ενιαία ποινή, όπως συνέβη στην περίπτωση του Εθνικού Αστέρα για τα όσα έγιναν στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ. Οπερ σημαίνει να του επιβληθεί αφαίρεση τριών βαθμών μόνο στο φετινό πρωτάθλημα και να «σβηστεί» το -2 για το επόμενο. Να εκδικαστεί, δηλαδή, βάσει του άρθρου 15 του Κ.Α.Π. και όχι βάσει του 21. Από κει και πέρα οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μειώσουν από τέσσερα σε δυο ή τρία τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και το πρόστιμο.
Όπως γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό, εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η αγόρευση του δικηγόρου της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννη Κάρμη.
«Πρόκειται για μία εσφαλμένη, άδικη και εξοντωτική απόφαση, τηρηθήκαν στο ακέραιο όσα μας ζητήθηκαν ως ΠΑΕ και η αντικειμενική ευθύνη κάμπτεται από την πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, τα επεισόδια έγιναν από αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, άτομα που δεν είχαν σχέση με την ομάδα», ανέφερε ο Κάρμης και πρόσθεσε: «Ακόμη και ο Ολυμπιακός μάς ευχαρίστησε για τη φιλοξενία. Δεν θα πρέπει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς μόνο πάνω στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που η ίδια η αστυνομία δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση».
Παράλληλα ο Κάρμης υποστήριξε πως «δεν είναι νόμιμη η επιβολή δύο ποινών για το ίδιο αδίκημα Από τη στιγμή που συγχωνεύονται τα πρόστιμα να συγχωνευτούν και οι ποινές», ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχει δεδικασμένο από τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Εθνικού Αστέρα και ΠΑΟΚ, όπου η γηπεδούχος ομάδα δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για το επόμενο πρωτάθλημα».
Κλείνοντας την αγόρευσή του ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου κι επανέλαβε πως η ποινή που επιβλήθηκε πρωτοδίκως είναι άδικη και αβάσταχτη.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...