Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σε επιφυλακή η αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη, του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου,...
στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και χωρίς την παρουσία πολιτών κατά μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, από το Ζάππειο μέχρι την οδό Βουκουρεστίου.

Η παρέλαση εξελίχθηκε ομαλά, ενώ μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις σχολείων οι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς την πλευρά των επισήμων. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:10 με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία αντικατέστησε την μπάντα του δήμου Αθηναίων, η οποία για πρώτη φορά φέτος δεν έλαβε μέρος στην παρέλαση, επειδή απεργούσε.

Περιορισμένης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη της παρέλασης μεταξύ της αστυνομίας και μελών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Σταδίου φωνάζοντας συνθήματα. Η αστυνομία τους εμπόδισε πριν τη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου με αποτέλεσμα να γίνουν μικροσυμπλοκές ενώ μικρής έντασης επεισόδια έγιναν και με πολίτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης και εμποδίστηκαν, ενώ η αστυνομία έκανε και 23 προσαγωγές.

Η αστυνομία, πάντως βρίσκεται επί ποδός και χιλιάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, με αφορμή τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση αύριο στο Σύνταγμα και τις μαθητικές παρελάσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...