Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Aυστραλία: Επίθεση σε ερασιτέχνη σέρφερ αλά "Σαγόνια του καρχαρία"

Σε μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Αυστραλίας, την Redhead Beach, ένας ερασιτέχνης σέρφερ που θέλησε να ζήσει λίγη από την ένταση των κυμάτων της, ο 44χρονος Glen Folkard ένιωσε την αδρεναλίνη του να ανεβαίνει, και κάτι παραπάνω, όταν τον δάγκωσε καρχαρίας.

Ο καρχαρίας τού επιτέθηκε τη στιγμή που, ο ίδιος πίστευε ότι είχε δαμάσει ένα μεγάλου ύψους κύμα κι ετοιμαζόταν να αναδυθεί και πάλι στην επιφάνεια.

Αυτόπτες μάρτυρες και λουόμενοι είπαν στο Associated Press ότι, η επίθεση, τους θύμισε την ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» και τρομοκρατήθηκαν τόσο που ακόμα και πριν βγει απαγορευτικό, από πλευράς αρχών –για λουόμενους και σέρφερ- δεν ξαναμπήκαν στη θάλασσα.

Ο 44χρονος Αυστραλός επαγγελματίας καλλιτέχνης tattoo, αποδείχθηκε ότι υπέστη αρκετά σοβαρό τραύμα στο πόδι του, ενώ ο 2μετρος καρχαρίας δεν δίστασε να κόψει κομμάτι ακόμα και από τη σανίδα του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο τραυματίας είναι μεν σοβαρά στην υγεία του, αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Όσο για την αγαπημένη παραλία πολλών Αυστραλών, αλλά και τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα, είναι και πάλι ανοιχτή στο κοινό, έπειτα από εναέριες περιπολίες ειδικών ελικοπτέρων.

Αμέσως μετά το συμβάν, στην περιοχή εντοπίστηκαν πολλά κοπάδια καρχαριών, τα οποία λέγεται ότι «προσέλκυσαν» κοντά στην ακτή, τα ειδικά δολώματα που χρησιμοποιούσαν, κυρίως ερασιτέχνες ψαράδες.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...