Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Παπούλιας σε Λι Κετσιάνγκ: Είστε ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας

Ως ένα μεγάλο φίλο της Ελλάδα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, τον οποίο υποδέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Κίνα, ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για δύο χώρες με μεγάλους πολιτισμούς που έχουν δώσει πολλά στον κόσμο και συνεργάζονται μεταξύ τους. Πρόσθεσε ακόμη πως η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού σηματοδοτεί την εμβάθυνση αυτής της σχέσης.

Από την πλευρά του ο κ. Λι Κετσιάνγκ αναφέρθηκε στην ιστορία των δύο χωρών, τονίζοντας ότι τις δύο ημέρες της επίσκεψης του στην Ελλάδα, έχει νιώσει αυτή την ιστορική βάση της διμερούς φιλίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είχε έντονα την επιθυμία να επισκεφτεί την Ελλάδα αφού -όπως είπε- είναι θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού, ενώ μιλώντας προσωπικά για τον κ. Παπούλια είπε πως τον θεωρεί ένα «παλιό καλό φίλο» της χώρας.

Σημειώνεται ότι το ο κ. Παπούλιας αναμένεται να παραθέσει γεύμα στον Κινέζο πρωθυπουργό στο οποίο θα δώσει το «παρών» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...