Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Ποδαρικό», αύριο, για τη νέα γενιά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά της και να υποδεχθεί επίσημα -έστω και με καθυστέρηση- τη νέα χρονιά στην αυριανή (Κυριακή, 3/2/2013) εορταστική συναυλία, στο Θέατρο Ολύμπια.
Σε αυτή τη γιορτή, κυρίαρχη θέση έχει η νέα γενιά. Σπουδαστές του Opera Studio και η παιδική χορωδία θα τραγουδήσουν και η ομάδα του Dancebox θα χορέψει, με τη συνοδεία της ορχήστρας της Λυρικής (σολίστ στο κλαρινέτο ο Διονύσης Γραμμένος), υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζωής Τσόκανου. 

«Είναι πολύ όμορφη η αίσθηση, όταν δουλεύεις με νέους ανθρώπους. Υπάρχει μία διαφορετική φρεσκάδα, μία ζωντάνια, ακριβώς επειδή δεν τους δίνεται συχνά η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στον κόσμο» επισημαίνει η νεαρή μαέστρος. Για του λόγου το αληθές, θα είναι η πρώτη φορά που η παιδική χορωδία θα ανέβει στη σκηνή και «τα παιδιά περιμένουν με μεγάλη προσμονή την ώρα που θα βγουν να τραγουδήσουν» διαβεβαιώνει η Μάτα Κατσούλη, υπεύθυνη της παιδικής χορωδίας της ΕΛΣ.

Στους πολύ νέους συντελεστές της βραδιάς συγκαταλέγεται και η Μυρσίνη Πετρούτσου, 12 ετών, η οποία θα χορέψει με άλλα δύο παιδιά του «φυτώριου» του μπαλέτου της ΕΛΣ, το «Pas de trois» από τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι. «Νιώθω χαρούμενη και ενθουσιασμένη. Αλλά έχω και αγωνία» λέει η μικρή χορεύτρια, συνοψίζοντας την ψυχολογία του καλλιτέχνη πριν βγει στη σκηνή. «Ποτέ κανείς δε μπορεί να επαναπαυτεί ότι έχει πάρει τον αέρα της σκηνής» εξηγεί ο Χρήστος Κεχρής, από τους πιο έμπειρους των σπουδαστών του Opera Studio. 

«Το πόσες φορές θα ανέβει κανείς στη σκηνή, δεν έχει τόση σημασία, όση η συχνότητα τριβής με το αντικείμενο» προσθέτει η Στελίνα Αποστολοπούλου, σοπράνο του Opera Studio. «Το άγχος υπάρχει και πάντα θα υπάρχει» επιβεβαιώνει η Δήμητρα Βλάχου, χορεύτρια του Dancebox και προσθέτει: «Το θέμα είναι ότι αυτό που εισπράττεις σε κάθε παράσταση σε γεμίζει μέχρι την επόμενη φορά που θα ανέβεις στη σκηνή».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της συναυλίας και διαθέσιμα εισιτήρια στην ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, www.nationalopera.gr.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...