Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη για το 2014

Το φετινό ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International - Europe) βράβευσε στην Φρανκφούρτη τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για το 2014, στο πλαίσιο των 10ων «Best Airport Awards», στην κατηγορία 10-25 εκατ. επιβατών.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεχώρισε στην αξιολόγηση των κριτών για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του «σε ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων» και «για το εξαιρετικό αναπτυξιακό έργο του για την ανάκαμψη της κίνησης στην αγορά της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερη προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών του».

Τα αεροδρόμια που βραβεύτηκαν είναι τα εξής: :

-Στην κατηγορία 1-5 εκ. επιβατών: London City Airport
-Στην κατηγορία 5-10 εκ. επιβατών: Stuttgart Airport
-Στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
-Στην κατηγορία άνω των 25 εκ. επιβατών: Barcelona El Prat Airport
-Eco-Innovation Award: Oslo Airport

Για τη νέα διεθνή βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Έχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι διεθνείς φορείς με κύρος τοποθετούν στην κορυφή της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Αθήνας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ελληνική επιτυχία που όχι μόνο αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας, αλλά παράλληλα αντανακλά στο διεθνές περιβάλλον την προσήλωση και συμβολή μας στην ανάκαμψη και στην ευρύτερη προβολή της πόλης και της χώρας μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε από το ACI-Europe με το βραβείο «Eco-Innovation Award», που συνιστά εξαιρετική διάκριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου σε έναν ακόμη σημαντικό τομέα των δραστηριοτήτων του.

Πηγή : topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...