Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το σεξ είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Όμως, έχει οδηγίες χρήσης.

Ποιά είναι τα συχνότερα σε εμφάνιση σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;
Τα συχνότερα σε εμφάνιση σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), το AIDS, η σύφιλη, η βλεννόρροια, τα χλαμύδια, ο έρπης των γεννητικών οργάνων και η ηπατίτιδα Β και C.

Τα νοσήματα αυτά παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στους νέους, από την εφηβεία και μετά. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, πριν από την εμφάνιση του AIDS, τα περιστατικά σύφιλης στο νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός” ανέρχονταν σε 400-500 ετησίως. Δέκα χρόνια μετά (1990-1992) τα περιστατικά είχαν μειωθεί στα 2-3 κάθε χρόνο ενώ σήμερα, που έχει "χαλαρώσει" ο φόβος για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, τα περιστατικά αυξήθηκαν πάλι δραματικά, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 350 μόνο το 2012.

Το σεξ είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Όμως, έχει οδηγίες χρήσης. Γιατί ξεχνάμε το προφυλακτικό; Πόσο επικίνδυνα είναι τα κονδυλώματα; Ο ιός του aids μας αφορά όλους; Γιατί το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι αντισύλληψη; “Παίξε με ασφάλεια. Απόλαυσε το σεξ”, αυτό είναι το σύνθημα της εκπομπής “Όλα για την Υγεία mou” αυτό το Σάββατο.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ mou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...