Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τσιζκέικ (cheesecake) με σάλτσα βύσσινου

Υλικά: 

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
ξύσμα ενός λεμονιού

Για τη σάλτσα βύσσινου
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1 1/2 κουταλά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση: 

Βάζουμε τα μπισκότα στο μπολ του μίξερ και τα αλέθουμε, μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ψιχουλιάζουμε, έως ότου ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα 20 εκ. με κινούμενο πάτο, στρώνουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου, το πατάμε καλά με τα δάκτυλα μας ή με την ανάποδη μεριά του κουταλιού, για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνεια του και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση κρέμας

Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την άχνη τόσο, όσο χρειάζεται, για να μη σφίξει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο τυρί κρέμα και τα χτυπάμε απαλά σε χαμηλή ταχύτητα να ομοιογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο μπισκότο.

Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Εκτέλεση σάλτσας

Στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και στη συνέχεια την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...