Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ηρωική πρόκριση – Στους «16» ο Ολυμπιακός

Με ήρωα τον βορειοιρλανδό τερματοφύλακα Ρόι Κάρολ, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το εισιτήριο για την φάση των «16» της διοργάνωσης του Europa League. Το γκολ της νίκης σημείωσε στο 13ο λεπτό ο Τζεμπούρ.

Το χρονικό του αγώνα:

Ο Κάρολ με απίστευτη επέμβαση σταματά την κεφαλιά του Βαλντέζ καθώς η μπάλα βρίσκει και στο δοκάρι.

90': Κίτρινη στον Μαρκάνο

Το Καραϊσκάκη παίρνει φωτιά. Η πρόκριση είναι κοντά.

88': Ο Αμπντούν στη θέση του Τζεμπούρ.

85': Ο Μιραλάς το παρακάνει με την κατάχρηση ντρίμπλας, αν περνούσε τη μπάλα στον Τζεμπούρ μπορεί τώρα το Καραϊσκάκη να πανηγύριζε το δεύτερο γκολ.

84': 2 μέτρα πίσω από το κέντρο φεύγει ο Τζεμπούρ οφ σάιντ η υπόδειξη του πρώτου βοηθού... Αδικήθηκαν οι ερυθρόλευκοι σε αυτή τη φάση από την αβλεψία του πρώτου βοηθού.

81': Ο Μοδέστο στη θέση του Φουστέρ

Πρωταγωνιστής και στα δύο ματς ο Κάρολ, βγάζει τα λεφτά του και σίγουρα ο Ολυμπιακός του οφείλει πολλά αν πάρει αυτή την πρόκριση... Όλο το γήπεδο φωνάζει το όνομά του. Αποθέωση!

77': Ο Κάρολ ζητάει αλλαγή, ο πάγκος του λέει να ηρεμήσει και να κρατήσει όσο μπορεί. Απίστευτες σκηνές και για να δούμε αν καταφέρει ο Βαλβέρδε να γλιτώσει το ντεμπούτο του Μπάμποβιτς.

76': Φάση με το γυριστό του Μακούν να περνάει άουτ από το γύρισμα του Φουστέρ. Η μπάλα άουτ.

Ο Κάρολ δεν μπορεί να εκτελέσει το ελεύθερο και κάποιος πρέπει να πάει εκεί απ΄τους ερυθρόλευκους. Κρατάει με νύχια και με δόντια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

74': Το μονοκόμματο σουτ από τον Βαλντέζ δεν ανησυχεί τον Κάρολ. Ένα δεκαπεντάλεπτο έμεινε.

73': Ο Μακούν στη θέση του Ιμπαγάσα, ο οποίος στο κομμάτι δημιουργία ήταν εξαιρετικός.

70': Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός έχει άγιο και ...Κάρολ. Ο Νάβας εξ’ επαφής σουτάρει ο Κάρολ σώζει τον Ολυμπιακό, αλλά έχει τραυματιστεί. Ούτε και θέλει να το σκέφτεται ο Βαλβέρδε για το ντεμπούτο του Μπάμποβιτς σε τέτοιο ματς. Ευτυχώς ο Κάρολ δείχνει να είναι καλά.

68': Ο Νεμόφ στη θέση του Σαρόνοφ. Φτάνει η στιγμή που η Ρούμπιν θα ρισκάρει πολύ.

67': Κίτρινη και στον Μπογκέτι ο οποίος μόνο με φάουλ μπορούσε να σταματήσει τον Τοροσίδη στην επέλαση του Έλληνα ακραίου διεθνή.

65': Το σουτ του Νάτχο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Κάρολ. Σημαντική επέμβαση από τον Βορειοιρλανδό τερματοφύλακα.

64': Ο Κασάγιεφ στη θέση του Μάρτινς. Φρεσκάρει την επίθεση του ο Μπερντίεφ. Δεν ήταν κακό το ματς που έκανε ο Νιγηριανός.

63': Κίτρινη κάρτα στον Τζεμπούρ.

61': Ο Ιμπαγάσα δεν καταφέρνει να περάσει πάσα μισό γκολ στον Μιραλάς η μπάλα σταματά στην άμυνα της Ρούμπιν, η ευκαιρία περνάει...

58': Αυτή τη φορά ο Μάρτινς δεν γλιτώνει την κίτρινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμα στον Τοροσίδη.

Είναι λίγο άχαρο το χρονικό σημείο για τον Ολυμπιακό και σίγουρα δύσκολο προκειμένου να ξεπεράσει ανώδυνα την επιθετικότητα των Ρώσων οι οποίοι κυνηγούν με πολλές δυνάμεις το γκολ. Χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση.

51': Μεγάλη ευκαιρία για την Ρούμπιν και σωτήρια επέμβαση από τον Κάρολ στο σουτ του Μάρτινς. Η μπαλιά από τον Καρζαντενίζ στον Νιγηριανό ήταν εξαιρετική.

46': Η μπάλα φτάνει στον Ντιαντιούν στην μεγάλη περιοχή το σουτ που επιχειρεί περνάει εκτός εστίας.

Έναρξη δεύτερου μέρους.


Τέλος πρώτου μέρους.

Ωραία ομάδα η Ρούμπιν, με αυτοματισμούς στην επίθεση και με τους παίκτες της να μην χάνουν εύκολα τις θέσεις τους στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι κομματάκι καλύτερος και σίγουρα πιο έμπειρος στην Ευρώπη. Η πίεση ψηλά καλά κρατεί για τους γηπεδούχους οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο και εξαλείφουν τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Κάρολ και διατηρούν ακέραιες πιθανότητες για την επίτευξη δεύτερου γκολ.

37': Από τη σέντρα του Καραντενίζ ο Βαλντέζ έπιασε τη κεφαλιά η μπάλα άουτ με τον Κάρολ να πέφτει για καλό και για κακό στην δεξιά του γωνία.

35': Ο Ολυμπιακός απαντά πάλι με στημένο και τη μπάλα να φτάνει στον Φουστέρ ο οποίος ναι μεν απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, αλλά το πλασέ δεν ήταν καλό, στην επαναφορά το σουτ του Μιραλάς πέρασε εκτός εστίας.

31': Φάση για την Ρούμπιν με τον Κάρολ να πέφτει σωτήρια στα πόδια του Μάρτινς και τον Ιμπαγάσα (!) να ολοκληρώνει την αμυντική προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός έχει σταματήσει προ πολλού να κινδυνεύει και παραχωρώντας τον σχετικό χώρο στον αντίπαλο χτυπάει σαν την κόμπρα στην αντεπίθεση. Πότε βγάζει φάση και πότε κερδίζει ένα στημένο κοντα στην εστία του Ριζίκοφ...

23': Οι εμπνεύσεις του Ιμπαγάσα είναι το κάτι άλλο. Αυτή τη φορά σμπαριαλιάζει την άμυνα της Ρούμπιν με μία κοντινή πάσα στον Φουστέρ ο οποίος τελευταία στιγμή χάνει το κοντρόλ. Ο Ολυμπιακός είναι απολαυστικός!!

20': Ο Τζεμπούρ χάνει μοναδική ευκαιρία για να τελειώσει την πρόκριση. Η μπαλιά του Ιμπαγάσα ήταν ποίημα όπως και η κίνηση του Αλγερινού στον κενό χώρο, ωστόσο δεν ήταν καλό το τελείωμα από τον striker του Ολυμπιακού. Ο Ριζίκοφ εξουδετέρωσε.

Ιδανικό ξεκίνημα από τους ερυθρόλευκους με την στημένη φάση πλέον να αποτελεί ψωμοτύρι για γκολ. Έχει δουλέψει πολύ αυτόν τον τομέα ο Βαλβέρδε και αυτό φαίνεται.

13': Γκολ 1-0. Ο Μαρκάνο χτυπά με το κεφάλι η μπάλα βρίσκει και στον Τζεμπούρ (ο οποίος χρίζεται σκόρερ) και ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ μετά την εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα.

Η Ρούμπιν πάντως βγάζει φάση και γίνεται επικίνδυνη στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί δεν θα είναι λίγες οι φορές που οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να τρυπήσουν με τέτοιου είδους μπαλιές την άμυνα του Ολυμπιακού. Όταν οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην επίθεση η ομάδα του Μπερντίεφ αμύνεται μαζικά... Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι στιγμής ο Βαλντέζ μετράει δύο επεμβάσεις.

8': Αυτή η επέμβαση-τάκλιν του Παπαδόπουλου πάνω στον Μάρτινς ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στον Κάρολ ήταν σαν γκολ και πανηγυρίστηκε έτσι. Η μπαλιά από τον Νάτχο ήταν εξαιρετική.

6': Ο Σουηδός διαιτητής χαρίζει την κίτρινη κάρτα στο πρώτο σκληρό μαρκάρισμα του Μάρτινς στον Ιμπαγάσα μετά την ποδιά του Αργεντινού στον αντίπαλό του.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...