Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η διατροφική αξία του αρνιού και του κατσικιού

Το πασχαλινό τραπέζι, εκτός από γεύση και εμφάνιση, καλό είναι να συνοδεύεται και από υγιεινές επιλογές. Αυτό ισχύει κυρίως για το κεντρικό πιάτο του τραπεζιού, το κρέας.

Εάν μελετήσει κάποιος τη διατροφική αξία του αρνιού ή του κατσικιού θα αποφανθεί χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι προτιμότερο το δεύτερο.

Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω, ώστε να επιλέξετε βάση γούστου και υγείας!

– Το αρνί έχει περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το κατσίκι. Το πρώτο έχει 215 θερμίδες ανά 100γρ, ενώ το δεύτερο 90 θερμίδες λιγότερες.

– Το αρνί περιέχει 36% κορεσμένο λίπος ενώ το κατσίκι 10%.

– Το ολικό λίπος του αρνιού αγγίζει τα 15 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια κρέατος, ενώ του κατσικιού δεν ξεπερνά τα 4,2 γραμμάρια.

– Η χοληστερόλη στο αρνί φτάνει στα 80μg ενώ στο κατσίκι στα 70μg.

– Και τα δύο κρέατα έχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

– Το κατσίκι περιέχει περισσότερο νάτριο και κάλιο, σε σχέση με το αρνί.

– Και οι δύο επιλογές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β3, Β6, Β12, σε σελήνιο και ψευδάργυρο.

– Το κατσίκι έχει πιο σκούρο και σφιχτό κρέας, όχι τόσο έντονη μυρωδιά και χρειάζεται περισσότερη ώρα ψήσιμο.

– Το κατσίκι από οικονομικής άποψης είναι πιο ακριβό σε σχέση με το αρνί.

Η επιλογή είναι δική σας!

mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...