Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Φιλέλληνες από την Ελβετία περιοδεύουν στην Θράκη


Άνθρωποι του κλασικού μπαλέτου, δικαστές, σεφ, μεγαλοδικηγόροι, εκπαιδευτικοί από την Ελβετία, όλοι με μια κοινή ιδιότητα, αυτή του φιλέλληνα, πραγματοποιούν εκδρομή στην βόρειο Ελλάδα και κάνουν ήδη στάση στην Θράκη.
Πρόκειται για τον «Πολιτιστικό κύκλο των φίλων της Ελλάδας στην Βασιλεία Ελβετίας», που απαρτίζεται από ανθρώπους που ψάχνουν τα πράγματα, δεν είναι επιφανειακοί, κουβαλούν μέσα τους την επιστημοσύνη και την κουλτούρα τους, αγαπούν την Ελλάδα του σήμερα και του χθες και μαθαίνουν όλοι νεοελληνικά.

Η ψυχή της όλης προσπάθειας είναι μια Ελληνίδα νύφη. Η Κατερίνα Βάλη Σαββίδου ζει επί 50 χρόνια στην Βασιλεία όπου διδάσκει ελληνικά και συντηρεί ένα κύκλο φίλων με 400 μέλη.

«Καλούμε προσωπικότητες από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο. Ο σύλλογός μας γιόρτασε τα 20 χρόνια με μια μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και την Μελίνα Ασλανίδου», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα «Χρόνος».

Δική της επιλογή είναι και η διοργάνωση ταξιδιού στην βόρειο Ελλάδα στα ακριτικά όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ήθελα άλλη μια φορά να φέρω την ομάδα μας γιατί αγαπώ πολύ την Θράκη, επισκεφθήκαμε όλο τον Έβρο, επισκεφθήκαμε την Σαμοθράκη, μείναμε δύο μέρες στην Κομοτηνή και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και την Καβάλα.»

Ενθουσιασμένη με την εκδρομή και την παρουσία τους στην Ελλάδα δηλώνει στο «Χ» και η αντιπρόεδρος του πολιτιστικού κύκλου φίλων Βασιλείας Ελβετίας, Μαρία Λουίζ Σταμ που μιλά υπέροχα ελληνικά που έμαθε από την κ. Βάλλη μετέχοντας από την αρχή στον πυρήνα του συλλόγου που σήμερα έχει διευρυνθεί με Έλληνες, Ελβετούς κι άλλες εθνότητες. «Κάθε δύο χρόνια οργανώνουμε ένα ταξίδι στην Ελλάδα, επισκεφθήκαμε την Πελοπόννησο, τα ελληνικά νησιά και για πέμπτη φορά βρισκόμαστε στην Βόρειο Ελλάδα και την μαγευτική Θράκη.(…)»
E-Afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...