Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Το Πράσινο Ινστιτούτο και η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων (Ρομά)


 

 Ανaδημοσίευση από Chiosopinion.gr
http://www.chiosopinion.gr/?p=8145
 

Κυριάκος Τσιπούρας  μέλος της σύμπραξης «Πράσινη Πολιτεία»

Στο πλαίσιο των παρεμβάσων της Εθνικής Στρατηγικής για τους Ρομά 2012 - 2020. καθώς και στην εφαρμογή της δράσης 3:«Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» (ΤΟΠ-ΕΚΟΠ), το Πράσινο Ινστιτούτο, εντασόμενο στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», επιδιώκει να αναδείξει τα οφέλη της εφαρμογής της κοινωνικής οικονομίας σε ευάλωτες ομάδες του τόπου μας.

Στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων (Ρομά) που διαβιούν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Δ. Αττικής και ειδικότερα των Διοικητικών Περιφερειακών ενοτήτων Δ. Αττικής & Δ.Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Τούτο θα επιτευχθεί μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη, προς το σκοπό απασχόλησης των ωφελούμενων σε δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής και ίδρυσης από αυτούς Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του Ν. 4019/2011 ή και εμπορικών επιχειρήσεων στον κλάδο των πράσινων επαγγελμάτων του δευτερογενούς τομέα, που αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της περιοχής παρέμβασης. 


Στα πλαίσια αυτά δημιουργήθηκε στα γραφεία του Πράσινου Ινστιτούτου ένα κέντρο πληροφόρησης των ωφελούμενων και των εργοδοτών. Ο ρόλος μας αποσκοπεί στην υποστήριξη των εργοδοτών σε θέματα προσλήψεων ωφελούμενων και για αυτό σύντομα θα τους καλέσουμε να εγγραφούν σε Μητρώο ώστε να επωφεληθούν από τις ενέργειες μας.

Η κοινωνική οικονομία είναι υπόθεση των πολιτών και οι κοινωνικές επιχειρήσεις είναι πρωτοβουλίες που τις χαρακτηρίζει ο κοινωνικός σκοπός, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η δημοκρατική λειτουργία. Η εφαρμογή της κοινωνικής οικονομίας βασίζεται και στην απασχόληση των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και είναι πιστεύω μας ότι αποτελούν απάντηση στα προβλήματα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού και πυλώνα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. 

Πηγή : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...