Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μια νόστιμη και νηστίσιμη τάρτα μήλου

Μια νόστιμη και νηστίσιμη τάρτα μήλου, ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Δεν είναι δύσκολη αλλά πεντανόστιμη.
Υλικά για τη βάση:

200 γρ. αλεύρι 
100 γρ. μαργαρίνη 
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 
1-2 κουταλιές σούπας κρύο νερό 

Υλικα για τη γέμιση: 

3 μήλα 
50 γρ. ζάχαρη 
1 κουταλάκι κανέλα 
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά στο μπολ μέχρι να αρχίσουν να γίνονται κομματάκια.

Ρίχνουμε 1 -2 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια πεντανόστιμη μπαλίτσα ζύμης και αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο.

Όσο είναι στο ψυγείο καθαρίζουμε τα μήλα κόβοντας σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε καλά με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο το οποίο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ταψάκι της τάρτας σας.

Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψάκι χωρίς να σκιστεί αφού προηγουμένως το έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο για να μη κολλήσει στο ψήσιμο.

Πιέζετε ελαφρά προς τα κάτω τη ζύμη στις άκρες ώστε να καλύψει το χαρακτηριστικό βαθούλωμα που έχουν τα ταψάκια για τάρτες.

Στη συνέχεια στρώνουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και κόβουμε ότι περισσεύει, πάρτε ένα πιρούνι κι τρυπήστε τη ζύμη ώστε να ψηθεί καλύτερα και στρώνουμε τη γέμιση στη βάση.

Παίρνουμε τη ζύμη που περίσσεψε, ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε λωρίδες, τις τοποθετούμε από άκρη σε άκρη περίπου όπως τη φωτογραφία και  με λίγο νεράκι ακολουθεί η επάλειψη ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.

Για 20 λεπτάκια στους 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...