Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Πρωτοβουλία Ομπάμα για πρόγραμμα μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου με απώτερο στόχο την θεραπεία την νόσου Alzheimer καθώς και άλλων εγκεφαλικών ασθενειών. Το πρόγραμμα λέγεται BRAIN (Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies) και θα χρηματοδοτηθεί με 100 εκ. δολλάρια από τον προϋπολογισμό του 2014.
Η Πρωτοβουλία BRAIN θα επιταχύνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή νεων τεχνολογιών οι οποίες θα επιτρέψουν στους ερευνητές να παραγάγουν δυναμικές εικόνες του ανθρώπινου εγκεφάλου κάνοντας έτσι κατανοητή πως τα εγκεφαλικά κύττρα και οι νευρώνες αλληλεπιδρούν, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
"Κάθε δολάριο που επενδύσαμε στο Πρόγραμμα για το Ανθρώπινο Γονιδίωμα επέστρεψε στην οικονομία μας 140 δολάρια" είπε ο Ομπάμα και συνέχισε "Σήμερα οι επιστήμονες μας θα προσπαθήσουν να χαρτογραφήσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο για να προσφέρουν απαντήσεις για την νόσο Alzheimer" στην ομιλία του στο Κογκρέσσο την Παρασκευή.
Ο Ομπάμα θέλει η έρευνα να διεξαχθεί τόσο από ιδιωτικά όσο και από κρατικά ερευνητικά ινστιτούτα όπως είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), η DARPA(!) και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF).
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...