Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Με διαδικασίες «fast track» η βίζα σε τουρίστες από τρίτες χώρες

Την περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης βίζας σε πολίτες από τρίτες χώρες και ιδιαίτερα από τις αγορές της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Κίνας προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, αποστέλλεται τις επόμενες ημέρες οδηγία προς τις προξενικές Αρχές όπου θα προβλέπεται η αύξηση της χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων εντός 48 ωρών και με διάρκεια έως και 5 χρόνια. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν χορήγηση βίζας σε συγκεκριμένες κατηγορίες αιτούντων, ενώ αναμένεται αύξηση των ελληνικών κέντρων θεωρήσεων που λειτουργούν σε τρίτες χώρες με προτεραιότητα την Κίνα, όπου ήδη υπάρχουν τρία γραφεία.

Την ίδια ώρα τίθεται σε ισχύ από τα τέλη Απριλίου και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το πρόγραμμα απλουστευμένης χορήγησης εισόδου για ταξιδιώτες κρουαζιέρας από την Τουρκία με προορισμό τα νησιά Ρόδο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο, γεγονός που αναμένεται να ενθαρρύνει τα μεγέθη των αφίξεων.

Ηδη σημειώνεται σταθερή αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων κατά το πρώτο δίμηνο του 2013 σε συνέχεια της περσινής καλής πορείας, με 1 εκατ. θεωρήσεις συνολικά και αύξηση 30,2% σε σχέση με το 2011.Ο πρόεδρος του HATTA Γ. Τελώνης τόνισε από την πλευρά του ότι ήρθε η ώρα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού και πολύ σύντομα θα φτάσουμε τα 20 εκατ. επισκέπτες.

Για το 2013 αναμένονται ακόμα καλύτερα νούμερα στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για σταθερό ωράριο στα μουσεία από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα καμία εξέλιξη αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ, η οποία θα μπορούσε να τονώσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...