Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει αδιέξοδο με την Τρόικα, υπάρχει συζήτηση!

«Η ανεργία το πιο δραματικό πρόβλημα για την Ελλάδα», δήλωσε στη  συνέντευξη Τύπου ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις συζητήσεις με την Τρόικα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει αδιέξοδο, το είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, το ανακοίνωσε η Τρόικα, πως είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε κοντά σε συμφωνία σε όλα τα θέματα».

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και όλη η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι. Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι αυτοσκοπός. Για να πετύχουμε τον δρόμο της Ανάπτυξης πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως αναγνωρίζεται από όλους η πρόοδος που έχει επιτευχθεί και η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον πρώτη και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της Κύπρου, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε: «Το οικονομικό θέμα της Κύπρου το εξετάζουν οι τεχνικές επιτροπές. Παρακολουθώ το θέμα από κοντά. Θα συμπαρασταθούμε στους αδελφούς μας τους Κυπρίους. Η Ελλάδα θα σταθεροποιηθεί».

Καλούμενος να απαντήσει σε ερώτηση για ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου».

Ο Αντώνης Σαμαράς κλήθηκε να απαντήσει και για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο… «Έχει αρχίσει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο Τομέα. Αυτό θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Μέσα στο 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν. Αυτό ζητάει όλος ο κόσμος. Όσοι αποδειχθεί πως είναι επίορκοι, κοπανατζήδες ή έχουν μπει με πλαστά στοιχεία θα απολυθούν. Γιατί έτσι μένουν εκτός άξιοι άνθρωποι», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Ανακοίνωσε μάλιστα και ένα νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Τέθηκε το ζήτημα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα κινηθούμε στο πλαίσιο των αυστηρών τιμωριών, της χρήσης τεχνολογίας για να κάνουμε επαληθεύσεις. Σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπάρχει πρόγραμμα που λέγεται refit. Έχει σκοπό να καταγράφει όλα τα βάρη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα υπάρχει πίνακας επίδοσης για τα μέτρα που θα πρέπει να απαλειφθούν εντελώς. Κάποια μέτρα δεν έχουν καμία αξία».

Για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, υπογράμμισε: «Θα δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να μας παρουσιάσουν ένα νέο πρόγραμμα».

Για τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η Ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «μέχρι το 2020  θα πάμε καλύτερα στον τομέα της ανεργίας. Τον προσεχή Μαϊο θα συζητηθεί το θέμα της ενέργειας. Η Ευρώπη έχει ενεργειακή ανασφάλεια. Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να προσφέρουν. Τον Οκτώβριο θα γίνει μια συζήτηση για την καινοτομία, από νέα μυαλά που θα φέρουν κάτι καινούργιο στις Αγορές. Μία ακόμη συζήτηση για την ψηφιακή ατζέντα. Τον Φεβρουάριο του 2014 όταν στην Προεδρεία θα είναι η Ελλάδα στην ατζέντα θα μπει η βιομηχανική παραγωγή».

Τόνισε δε, πως τον Απρίλιο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις, ενώ αποκάλυψε πως δέχεται στο γραφείο του εκπροσώπους από επενδυτικούς ομίλους από Ρωσία, Καναδά. «Σκοτώνουμε οτιδήποτε τους κρατάει μακριά από την Ελλάδα, προκειμένου να επενδύσουν. Θέλουμε νέες θέσεις εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων.

koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...