Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έρευνα: Οι άντρες καπνίζουν για διασκέδαση, οι γυναίκες για χαλάρωση


Οι άντρες καπνίζουν για την πλάκα τους, ενώ οι γυναίκες καπνίζουν για να χαλαρώσουν τα τεταμένα νεύρα τους, υποστηρίζει μία νέα έρευνα. Η πλειοψηφία των αντρών καπνιστών -56%- τόνισε πως καπνίζει τα περισσότερα τσιγάρα όταν βρίσκεται σε παρέα, σε σύγκριση μ το 48% των γυναικών, κάτι που υποδεικνύει πως το κάπνισμα είναι περισσότερο κοινωνικά αποδεκτό για τους άντρες.

Η έρευνα, που δρομολογήθηκε για να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, ανακάλυψε πως το 33% των γυναικών καπνίζει περισσότερο όταν είναι αγχωμένο, ενώ το 55% των αντρών τόνισε πως εθίστηκε στο τσιγάρο, περισσότερο για κοινωνικούς λόγους, παρά εξαιτίας της νικοτίνης.
Περισσότερο από το 66% των γυναικών και 54% των ανδρών παραδέχθηκαν, επίσης, πως έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον μία φορά να σταματήσουν το κάπνισμα. Ο δρ. Τζο Χέμινγκς, καθηγητής ψυχοσωματικής, δήλωσε: «Η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει πως το κάπνισμα είναι πιο κοινωνικά αποδεκτό για τον ανδρικό πληθυσμό, παρά για τον γυναικείο, κάτι που είναι παράλογο, ειδικά στις μέρες μας, και μπορεί να συνδεθεί με το γεγονός πως οι γυναίκες συνδέουν το κάπνισμα με μιας μορφής ντροπιαστική πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...