Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Daily Mail: Οι Έλληνες ποδοπατιούνται για μία σακούλα τζάμπα λαχανικά


Την προσοχή των ξένων media έχει τραβήξει η δωρεάν διανομή τροφίμων που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Σε κεντρικό της θέμα η ιστοσελίδα Daily Mail εκτός των άλλων αναφέρει: «οι Έλληνες παλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για δωρεάν λαχανικά και φρούτα, δείχνοντας την αυξανόμενη απόγνωση που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης».

Προσθέτει επίσης «στους δρόμους επικρατεί ένα χάος από εξαθλιωμένους και πεινασμένους πολίτες που συνωστίζονται δίπλα στους πάγκους».
Το εκτενές ρεπορτάζ με φωτογραφίες συνεχίζεται, παραθέτοντας την κατάσταση που επικρατεί, καθώς «τα επίπεδα βιωσιμότητας έχουν πέσει ραγδαία, το έθνος αντιμετωπίζει τον έκτο χρόνο λιτότητας και η ανεργία έχει σημειώσει πρωτοφανή ρεκόρ».
Παράλληλα σχολιάζει και τις μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς που γνωρίζουν οι Έλληνες και πως δεν επαρκούν τα χρήματα ούτε για θέρμανση. Επίσης, αναφέρει για μία Ελληνίδα που περιμένει στην ουρά, η Παναγιώτα Πετροπούλου 65 ετών για την οποία σχολιάζει πως«παίρνει 530 ευρώ και τα χρήματα δεν επαρκούν. Μόνο το νοίκι είναι 300 ευρώ»Το χθεσινό γεγονός είχε και την τιμητική του. Η Guardian το πόσταρε στη σελίδα της ως φωτογραφία της ημέρας στην κεντρική της σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...