Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σαπίλα και στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η Europol εντόπισε κύκλωμα που φέρεται να «έστησε» 380 ευρωπαϊκούς αγώνες, ανάμεσά τους δύο παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και προκριματικούς του Μουντιάλ και του EURO!

"Πρόκειται για ένα συνδικάτο της Ασίας, με πλοκάμια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες", αποκάλυψε ο Ρομπ Ουέϊνραϊτ, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Χάγη. "Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ, σχετικά με χειραγωγημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, και το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό.
 
Θεωρώ πως ανακαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του αθλήματος, αλλά φοβόμαστε πως αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου"!
Ιδιαίτερα θορυβημένοι είναι οι Αγγλοι, καθώς το ένα από τα δύο "ύποπτα" παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ φέρεται να έγινε στα μέρη τους, πριν 3 ή 4 χρόνια. Στη δε Ολλανδία, υπάρχει ιστοσελίδα (Detelegraf.com) η οποία υποστηρίζει ότι έχει "βρομίσει" εκείνο το 7-1 που πέτυχε η Λιόν, τον Δεκέμβριο του 2011, στην έδρα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, κι έγινε αιτία να μείνει εκτός δεύτερης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ μία δική τους ομάδα, ο Αγιαξ! 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Europol, το καθαρό κέρδος του κυκλώματος αγγίζει τα 8.5 εκατ. ευρώ, ενώ για δωροδοκίες αθλητών διατέθηκαν περί τα 8 εκατ. ευρώ, με μάξιμουμ μερίδιο τις 140 χιλιάδες ευρώ για όποιον παίκτη συμμετείχε σε "στημένο" παιχνίδι.
Η Europol έχει προχωρήσει ήδη σε 50 συλλήψεις, ενώ οι συνδεδεμένοι με το παράνομα κύκλωμα διαιτητές, αθλητές και παράγοντες φτάνουν τους 425, σε 15 ευρωπαϊκά κράτη. Τα ονόματά τους δε θα δοθούν στη δημοσιότητα πριν συγκεντρωθούν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...