Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αφαίρεσαν το διδακτορικό από υπουργό Παιδείας για λογοκλοπή!


Άλλο ένα πλήγμα δέχεται η αξιοπιστία των συνεργατών της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με αυτήν την φορά στον στόχαστρο να τίθεται η υπουργός Παιδείας, Αρνέτ Σαβάν.

Μετά την ιστορία με το διδακτορικό του πολλά υποσχόμενου αστέρα της βαυαρικής πολιτικής, πρώην υπουργού Αμυνας, Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, νέο πονοκέφαλο στη Γερμανίδα καγκελάριο προκαλεί αυτό της υπουργού Παιδείας και στενής συνεργάτιδάς της, Ανέτε Σαβάν.
Αποφασίστηκε λοιπόν να αφαιρεθεί από την υπουργό το διδακτορικό της στην Φιλοσοφία για λογοκλοπή. Η υπόθεσή της βρισκόταν στο επίκεντρο εδώ και αρκετούς μήνες και επιτροπή του Πανεπιστημίου είχε ξεκινήσει έρευνα στα μέσα του Ιανουαρίου, η οποία θα λάμβανε υπόψη «τη θέση του προσώπου».
Οπως τελικά ανακοίνωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου στο Ντίσελντορφ, Μπρούνο Μπλέκμαν, η 15μελής επιτροπή έκρινε, με δύο ψήφους κατά και ένα λευκό, ότι η Σαβάν «σκόπιμα και συστηματικά» διέπραξε λογοκλοπή στη διατριβή της το 1980 με τίτλο «Το άτομο και η συνείδηση» και τα σημεία αυτά ήταν «σημαντικής έκτασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...