Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Το σενάριο του Πιστόριους καταρρέει – Είχε κλειδωμένη την Ρίβα στο μπάνιο για δύο ώρες!

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας στην υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του Όσκαρ Πιστόριους, οι οποίες μπορούν να καταρρίψουν τον ισχυρισμό του αθλητή πως σκότωσε την Ρίβα Στέενκαμπ κατά λάθος.
Ο Παραολυμπιονίκης ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία φόνου εκ προμελέτης δήλωσε αθώος στο δικαστήριο και τόνισε για άλλη μία φορά πως η αλήθεια βρίσκεται στο σενάριο που έχει πει ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τον Πιστόριους η Ρίβα ήθελε να του κάνει έκπληξη για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μπήκε σπίτι του την νύχτα δίχως να τον έχει ενημερώσει, και αυτός νομίζοντας πως πρόκειται για κάποιον ληστή την σκότωσε.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμά της μεγαλύτερης σε πωλήσεις εφημερίδας της Νότιας Αφρικής, την Bleed, όλα αυτά είναι ψέμματα. Όπως αποκαλύπτεται στο ρεπορτάζ με τίτλο«Πίσω από τους νεκρούς», η Ρίβα δεν σκοτώθηκε από ατύχημα. Αντιθέτως μάλιστα. Το άτυχο μοντέλο του FHM δολοφονήθηκε μέσα στο μπάνιο όπου και ο Παραολυμπιονίκης την είχε κλειδωμένη για συνολικά δύο ώρες. Όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι, η πόρτα φέρει τέσσερις τρύπες από πυροβολισμούς.
Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εκεί. Το σενάριο του Πιστόριους καταρρέεικαθώς οι γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία αλλά και την ιδιωτική φύλαξη κτήματος Silver Woods όπου μένει ο Πιστόριους, περίπου δύο ώρες πριν από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχαν ακούσει φωνές και θέλησαν να βοηθήσουν. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα: «Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, από το σπίτι του Πιστόριους ακούγονταν ουρλιαχτά και αποφάσισα να καλέσω την αστυνομία καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο».
Ο 26χρονος αθλητής αρνήθηκε κάθε κατηγορία στο δικαστήριο, ενώ κατά το άκουσμα της απόφασης του δικαστή, κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ μέχρι τότε ο Πιστόριους θα παραμείνει στις φυλακές της Πρετόρια. Τότε θα αποφασιστεί κι αν θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ένα πάγιο αίτημα της υπεράσπισης.
Ο Πιστόριους «κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε να στείλει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρέεβα οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα θα πρέπει να είναι για την Ρέεβα και την οικογένειά της — ανεξάρτητα από τις συνθήκες αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δικηγόρων του.
Ανταποκριτής του «Guardian» που βρέθηκε μέσα στο δικαστήριο περιέγραψε καρέ καρέ τις εικόνες που είδε: «Ο αθλητής έχει καταρρεύσει, τρέμει και κλαίει με λυγμούς, ενώ τον κρατάει ο αδερφός του. Στα πρώτα καθίσματα βρίσκονται επίσης ο πατέρας του και η αδερφή του. Ο αδερφός του φορά χοντρά γυαλιά, ένα σκούρο σακάκι και έχει ξυρισμένο το κεφάλι του, ενώ το ξένο μέσο περιγράφει μία ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή με τον πατέρα του να απλώνει το χέρι του στον ώμο του γιου του» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ανταποκριτής έκανε λόγο για πάρα πολλούς δημοσιογράφους που περίμεναν να καταγράψουν κάθε λέξη των δικαστών και σημείωσε πως στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί άπειροι φωτογράφοι και κάμερες για να καλύψουν το γεγονός. Υπεύθυνος του δικαστηρίου ωστόσο πριν ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία έδωσε οδηγία μέσα στο δικαστήριο να παραμείνουν μόνο τρεις κάμερες.
koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...