Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Εσπασαν νεύρα και... δάχτυλα!

Εσπασαν νεύρα και... δάχτυλα!

Εκτός από νεύρα, στη Βουλή σπάνε πλέον και... δάχτυλα! Το άνευ προηγουμένου περιστατικό συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής, όπου εν μέσω κραυγών για «εγκάθετους» και «υπόθαλψη εγκληματία», ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος υπέστη κάταγμα «δεξιάς άκρας χειρός» από το χτύπημα του χεριού του στο έδρανο! Ο... αυτοτραυματισμός του βουλευτή επιβεβαιώνει όλους όσοι προέβλεπαν ότι η ατμόσφαιρα στην Προανακριτική θα φτάσει πολύ σύντομα σε οριακό σημείο...

«Είσαι εγκάθετος!»

Ολα ξεκίνησαν, όταν, με το τέλος της κατάθεσης του πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτη, αργά χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκης έλυσε τη συνεδρίαση. Τόσο ο Β. Καπερνάρος όσο και η Ζ. Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκαν και του ζήτησαν να τους επιτρέψει να υποβάλουν άλλη μία ερώτηση στον μάρτυρα. Ωστόσο, ο Β. Καπερνάρος, σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής, δεν περιορίστηκε στη μία ερώτηση, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου, ο οποίος και είπε ότι δεν επιτρέπει άλλες ερωτήσεις. Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη να δέχεται μομφές του τύπου «είσαι εγκάθετος!» και «αυτό είναι συγκάλυψη!», και με τον Β. Καπερνάρο να χτυπάει το δεξί του χέρι στο έδρανο, ώσπου έσπασε (το χέρι...).

Εκτός ορίων

Ηταν τόσο φορτισμένη η ατμόσφαιρα, ώστε όταν ο Η. Πλασκοβίτης σηκώθηκε να φύγει, η Ζ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να του είπε: «Μη φεύγετε, είναι παράνομο, θα υποστείτε τις συνέπειες...»! Μάλιστα, κατηγόρησε τον Χρ. Μαρκογιαννάκη για «υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη», προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος της είπε: «Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου, να σφάζετε κόσμο, όπως και τότε...».

«Θα πάθω εγκεφαλικό!»

Αργότερα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκης έλεγε ότι «με αυτά που γίνονται ή θα πάθω εγκεφαλικό ή θα τρελαθώ με αυτούς που έχω μπλέξει!». Ο ίδιος φέρεται, μέσα στον γενικό χαμό που επικράτησε στην Επιτροπή, να απευθύνθηκε στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές διερωτώμενος: «Τι θέλετε τέλος πάντων να κάνουμε στους μάρτυρες, να τους περάσουμε από φάλαγγα;». Σημειωτέον ότι αργά το απόγευμα ο Β. Καπερνάρος εμφανίστηκε στη Βουλή με νάρθηκα στο χέρι, για να λάβει μέρος στην απογευματινή συνεδρίαση. Δήλωσε μάλιστα ότι το κάταγμα που υπέστη είναι, λέει, «χτύπημα στους θεσμούς»!

Αποστολή στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του -μετά την ίδρυση της ΡΙΚΚΣΥ- «κάθοδο» στη Μεγαλόνησο, όπου ταξίδεψε, μάλιστα, με το πλοίο της γραμμής. Συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη και άλλους συνεργάτες του, ο Α. Λοβέρδος συναντήθηκε χθες με την Ενωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και τα στελέχη του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ πραγματοποίησε περιοδεία σε χωριά του νομού. Σήμερα θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.

«Συμβούλιο ανάπτυξης» προτείνει η Αννα

Μαθήματα για το μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες συμπορεύονται και στον δρόμο των... μνημονίων, παρέδωσαν στη Λευκωσία η Aννα Διαμαντοπούλου και ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης. Αμφότεροι μίλησαν σε εκδήλωση με θέμα «Η κρίση ως μάθημα για το μέλλον», που διοργάνωσαν από κοινού ο ΟΠΕΚ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μαθήματα προς... αποφυγήν

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό, «το κυπριακό πολιτικό σύστημα μπορεί να δεχθεί δωρεάν μαθήματα, πολύτιμα από τα λάθη και τις αστοχίες κυρίως των προεκλογικών περιόδων στην Ελλάδα, όπου επικρατούσε το ''κεκτημένο της πλάνης''». Στην ομιλία της, η Α. Διαμαντοπούλου (η οποία, παρεμπιπτόντως, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και άλλους Κύπριους επισήμους) πρότεινε τη συγκρότηση ενός συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ, στο οποίο θα συμμετέχουν Ελληνες και ξένοι ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, «χωρίς κομματική χροιά και προστατευμένο από τις παθογένειες του συστήματος». Τόνισε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, που θα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των ώριμων, μεγάλων έργων με επαναφορά του καθεστώτος των Ολυμπιακών Αγώνων, την αποκατάσταση των συνθηκών υγιούς ρευστότητας στην αγορά και την εκπόνηση δεκαετούς αναπτυξιακού προγράμματος προτεραιοτήτων. Από την πλευρά του, ο Χρ. Πισσαρίδης επεσήμανε ότι το πραγματικό δράμα της κρίσης δεν είναι στις τράπεζες, αλλά στα νοικοκυριά και στους άνεργους νέους.

Το πρώτο διδακτορικό

Στα παλιά του... επιστημονικά λημέρια επέστρεψε χθες ο Γ. Μανιάτης. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είχε χθες συνάντηση με τους επικεφαλής τής Κτηματολόγιο ΑΕ, του ΟΚΧΕ και του ΤΕΕ, όπου συζητήθηκε το πρόγραμμα ύψους 600 εκατ. ευρώ για το εθνικό κτηματολόγιο. Σημειωτέον ότι ο Γ. Μανιάτης, ως καθηγητής και τοπογράφος μηχανικός, έχει μακρά πείρα σε παρόμοια θέματα και μάλιστα το διδακτορικό του ήταν το πρώτο στην Ελλάδα με αντικείμενο το κτηματολόγιο...

Στο «στόχαστρο» ο ρατσισμός

Ξενοφοβία, ρατσισμός, λαθρομετανάστευση ήταν τα θέματα που απασχόλησαν, κατά κύριο λόγο, τις χθεσινές επαφές του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ν. Μουίζνιεκς με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα (φωτογραφία). Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ενημερώθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης μεταξύ άλλων και για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται με στόχο την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας αλλά και τον ορθολογισμό της διαδικασίας ασύλου. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι έννοιες πολύ μακρινές από την κουλτούρα της ελληνικής πολιτείας», ενώ ο Ν. Μουίζνιεκς παραδέχθηκε ότι «έχουν δρομολογηθεί αρκετές πολύ θετικές πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς», ωστόσο, όπως σημείωσε, «χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα».

Ο Δένδιας στον Γλέζο

Αργά προχθές το βράδυ ο Ν. Δένδιας πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του Μ. Γλέζου. Η συνάντηση έγινε κατόπιν επιθυμίας του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, ο οποίος ήθελε να μεταφέρει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης την αγωνία του για την έξαρση της βίας. Οπως μάθαμε, ο Μ. Γλέζος εξέφρασε την ανησυχία του για όλες τις μορφές βίας που εκδηλώνονται στη χώρα (κρατική, παρακρατική, φασιστική), ενώ επεσήμανε και τους κινδύνους που ενυπάρχουν από μια κοινωνική έκρηξη.

ΕΙΠΑΝ

Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός Ανάπτυξης)
«Κανείς δεν δικαιούται να καταλαμβάνει το γραφείο κάποιου άλλου και να ασκεί βία. Το ΚΚΕ θα δεχόταν με χαρά κάποιον που θα πήγαινε να κάνει κατάληψη στον Περισσό;». (Ομιλία στη Βουλή)

Αλ. Παπαρήγα (γ.γ. ΚΚΕ)
«Δεν είναι δυνατό να χτύπησαν τον υπουργό, όπως είπε. Ξέρουμε ότι τέτοιες ενέργειες για το ΚΚΕ είναι ζημιά». (Alpha 98,9)

Σ. Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος)
«Θέλω να μου πείτε ένα άλλο παράδειγμα ευρωπαϊκής χώρας που να γίνονται ανεμπόδιστα εισβολές σε γραφεία υπουργών». (Σκάι 100,3)

Μ. Ρεπούση (βουλευτής ΔΗΜΑΡ)
«Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να λάβει υπόψη του το δημόσιο συμφέρον και να ξανασκεφθεί τους τρόπους διεκδίκησης». (Αθήνα 9,84)

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

Γύψος

Αγαπητό ΕΘΝΟΣ,

Στο Α' Νεκροταφείο έψαχναν τον... «γύψο», στην Προανακριτική, όπου εκτός από καρδιές έσπασαν και χέρια, τελικά τον χρειάστηκαν.

Ειρήνη υμίν, μη θρηνήσουμε και θύματα...

ο ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...