Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Θρήνος στα νησιά του Σολομώντα από τον σεισμό των 8 Rίχτερ – Έξι οι νεκροί


Τις πληγές τους προσπαθούν να επουλώσουν τα νησιά του Σολομώντα από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου και του τσουνάμι που ακολούθησε που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους έξι άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές εκατομμυρίων.

Ο σεισμός των οχτώ ρίχτερ χτύπησε γρήγορα την νησιωτική χώρα καθώς βρισκόταν πολύ κοντά στο επίκεντρο. Άμεσα εξεδόθη προειδοποίηση για τσουνάμι το οποίο και χτύπησε. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα μικρό παιδάκι.
Το κύμα χτύπησε εντονότερα στα νησιά Σάντα Κρους -ομάδα νησιών που ανήκουν στα Νησιά του Σολομώντα, βρίσκονται βόρεια του Βανουάτου και ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Στο μεγαλύτερο νησί, Νέντο ή απλώς Σάντα Κρους, πέντε άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και ένα δεκάχρονο αγόρι έχασαν τη ζωή τους όταν έφτασε το κύμα.
Οι πολλοί, ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν έχουν κρατήσει ακόμη τους κατοίκους πολλών νησιών της περιοχής σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα ανοιχτά των Νησιών του Σολομώντα, περίπου 141 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της περιοχής Λάτα, καθώς συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα έπειτα από τον ισχυρότατα σεισμό 8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, προκαλώντας τσουνάμι περίπου 90 εκατοστών και μεγάλα κύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...