Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

STOP στο μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Νέο σκηνικό στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών είναι πιθανό να φέρει η σημερινή απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Αλλάζει ο χάρτης του οργανωμένου τζόγου στην Ελλάδα, που μέχρι τώρα εκμεταλλεύεται, σχεδόν αποκλειστικά, ο ΟΠΑΠ.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ και αναπαράγουν τα ελληνικά, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε την Πέμπτη να θέσει όρια στο μονοπώλιο του Οργανισμού, με το σκεπτικό ότι «αντιβαίνει προς το Κοινοτικό δίκαιο».

 
Το Δικαστήριο εξηγεί ότι «το μονοπώλιο των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ συνεπάγεται περιορισμούς ασυμβίβαστους προς την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών».
Μάλιστα, καλεί τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές να εξετάσουν τις αιτήσεις ιδιωτικών εταιριών που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης άδειας.

Παρ’ όλα αυτά, το Δικαστήριο τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει το περιθώριο να περιοριστεί στη μεταρρύθμιση του ισχύοντος μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, παίρνοντας, όμως, αυστηρά μέτρα ελέγχου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες Stanleybet, William Hill και Sportingbet, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στη Μεγάλη Βρετανία, έχουν ζητήσει να τους παρασχεθεί η άδεια οργάνωσης αθλητικών στοιχημάτων στην Ελλάδα.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...