Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σουτζουκάκια τα υπέροχα!!!!

Σαν τα σουτζουκάκια απλά δεν έχει… Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα μείνετε με στόμα «γεμάτο»!

Υλικά για τα σουτζουκάκια
  • 500 γραμμάρια κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
  • 250 γραμμάρια λουκάνικο χοιρινό χωριάτικο
  • μαιντανό Ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Υλικά για τη σάλτσα
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πρέζα Ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λουκάνικο στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν πουρές. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο κύμινο, σκόρδο και πάπρικα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, πλάθουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο (μην ξεχάσετε αλατοπίπερο). Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί το οποίο και περιμένουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε την ντομάτα, κανέλλα και ζάχαρη και περιμένουμε κανένα 10 λέπτο να δέσει η σάλτσα.

Πάντα σε όποια σάλτσα ντομάτας κάνουμε πρέπει να βάζουμε λίγη ζάχαρη. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε αλλά η ντομάτα είναι πολύ όξινη και αυτή της η οξύτητα μετριάζεται με τη ζάχαρη.


oisyntagesmoy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...