Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑΣ Την πλάτη στην Γαλλία γυρίζουν οι επιχειρηματίες

Την πλάτη στην Γαλλία γυρίζουν οι επιχειρηματίες, σε μια απόπειρα να γλιτώσουν από την φορο-λαίλαπα που τους επιφυλάσσει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, με στόχο να συγκεντρωθούν 24, 4 δισεκ. ευρώ από επιπλέον φορολόγηση, χτυπώντας με αρκετά νέα μέτρα επιχειρήσεις και πλούσιους

Ένα εξ αυτών των μέτρων είναι και ο φόρος 75% σε εισοδήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ.
«Η Γαλλία δεν είναι πλέον ένα σέξι μέρος για να βρίσκεται κανείς» δηλώνει στο Bloomberg, ο 34χρονος Ζαν Εμίλ Ρόζενμπλαμ, ιδρυτής και πρώην ιδιοκτήτης της Pixmania, εταιρείας διαδικτυακής πώλησης υπολογιστών.

«Για να προσελκύσεις και να κρατήσεις τις επιχειρήσεις και τις δουλειές θα πρέπει να δείξεις το καλύτερό σου πρόσωπο, ιδιαίτερα σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς. Με όλο το κόστος, τους φόρους και την κοινωνική πίεση, η Γαλλία μου μοιάζει περισσότερο με γεροντοκόρη» λέει ο Ρόζενμπλαμ που φεύγει με την γυναίκα και τα δυο του παιδιά για να ανοίξει νέα επιχείρηση σε άλλη χώρα την οποία δεν αποκαλύπτει.

Πρόκειται μόνο για έναν από τους επιχειρηματίες που εγκαταλείπουν το γαλλικό έδαφος προκειμένου να γλιτώσουν από την φοροκαταιγίδα.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...