Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέξης τις εντυπώσεις, η Στάη το αποτέλεσμα…


Παρακολουθώντας τη χθεσινή εκπομπή Netweek, έτριβα τα μάτια μου… Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαν να γύρισε από ταξίδι, όχι στη Λατινική Αμερική, ούτε στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, αλλά από το… Θιβέτ! 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σαν είχε μια «ζεν» επιφοίτηση, μακριά από τις γνωστές «κορώνες». Συνεχίζοντας όχι μόνο το χτίσιμο του ηγετικού προφίλ του, αλλά καιτης εναλλακτικής πρότασης έναντι του Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να απευθυνθεί σε ένα πιο… κεντρώο, αλλά ταυτόχρονα και προοδευτικό ακροατήριο.
από τον Γιώργο Πράτανο
Δυστυχώς για εκείνον, οι γιαγιάδες κοιμόταν την ώρα που μεταδιδόταν η εκπομπή, μιας και ήθελε να απευθυνθεί και στις μεγαλύτερες ηλικίες, που «έχουν τρομοκρατηθεί», όπως σημείωσε. Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως το μόνο ηγέτη που έθεσε τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και της λίστας Χριστοφοράκου, σε κορυφαίο Γερμανό αξιωματούχο, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Το «είμαστε και εμείς νοικοκυραίοι» που δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου, προφανώς και είναι απλά ο προπομπός όσων θα δούμε να προστίθενται στη ρητορική φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα. Και για κάθε «κεντρώο άνοιγμα» του αρχηγού, θα υπάρχουν δηλώσεις των πρωτοκλασάτων ΣΥΡΙΖΑίων που θα ικανοποιεί την εκλογική βάση του κόμματος.
Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι για τον –και πάλι- cool Αλέξη βαθμός τριμήνου, σε αντίθεση με την Έλλη Στάη που τον βαθμό τον πήρε, όπως και το νέο συμβόλαιο από την ΕΡΤ! Το κέρδισε, για να είμαστε πιο ακριβείς!
Απέδειξε -για άλλη μια φορά- πως αυτή την περίοδο είναι η πιο… φορμαρισμένη Ελληνίδα δημοσιογράφος. Έχοντας για τρίτη συνεχόμενη εκπομπή ένα κορυφαίο πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής (μετά τους Παπακωνσταντίνου και Στουρνάρα) η δημοσιογράφος έδειχνε να απολαμβάνει τη στιγμή! Επέβαλλε από το πρώτο λεπτό την ατζέντα της εκπομπής, πίεσε για απαντήσεις, αστειεύτηκε, χαμογέλασε…
Στο τέλος παραλίγο να του φορούσε και γραβάτα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...