Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Θα είμαστε κοντά στον κάθε Έλληνα ομογενή», τονίζει ο ΥΦΥΠΕΞ αποδήμου Ελληνισμού Κ. Τσιάρας

«Μέλη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θα είναι όλοι οι ομογενείς Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται» δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνος Τσιάρας
σε συνέντευξή του στο WEB TV του ΑΜΠΕ, μιλώντας διεξοδικά για τις ριζικές αλλαγές στο ΣΑΕ, μία μέρα μετά την μακρά σύσκεψη που είχε με το προεδρείο του ΣΑΕ και τους συντονιστές των ανά τον κόσμο περιφερειών στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υφυπουργός απαντά μεταξύ άλλων και για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των αποδήμων, αποσαφηνίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του ζητήματος αυτού με το δικαίωμα ψήφου και ανακοινώνει ότι εντός του τρέχοντος  μήνα θα έχει την πρώτη του επαφή με τους ομογενείς Έλληνες των ΗΠΑ.

«Πρόκληση για μένα προσωπικά» υπογραμμίζει ο κ. Τσιάρας «είναι η αναμόρφωση όχι απλά των ελληνικών κοινοτήτων αλλά αυτής της πραγματικής σχέσης που πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ απόδημου ελληνισμού και μητροπολιτικής Ελλάδας. Και θα κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου και να την επαναπροσδιορίσουμε αλλά κυρίως να τη στηρίξουμε σε θεμέλια που θα δημιουργήσουν άλλου είδους προοπτικές αυτή τη δύσκολη στιγμή και για την πατρίδα και για την οικονομία και για την κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο για το ίδιο το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

* Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Τσιάρα 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...