Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

"Η κάθε γενιά πρέπει να κάνει τον δικό της αγώνα"

Η γενιά κάθε εποχής μπορεί να κάνει τη δική της αντίσταση. Στην ταινία μου, η γενιά του πολέμου του Βιετνάμ έκανε τη δική της, αλλά πιστεύω πως σε κάθε εποχή μπορεί να υπάρξει και αντίσταση σ' αυτά που γίνονται γύρω μας.
Η κάθε γενιά πρέπει να κάνει τον δικό της αγώνα». Αυτά ανέφερε ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο Λίντο, για την ταινία του «Τhe Company You Keep», που προβλήθηκε σήμερα εκτός συναγωνισμού στην 69η Μόστρα του Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία αναφέρεται σ' ένα μεσήλικα δικηγόρο, τον Τζιμ Γκραντ (στο ρόλο ο ίδιος ο Ρέντφορντ), ο οποίος καταζητείται για μια υποτιθέμενη δολοφονία στην οποία συμμετείχε με μια ριζοσπαστική ομάδα νέων (γνωστοί ως Weathermen), που με βόμβες και ληστείες (ο φόνος για τον οποίο κατηγορούνται έγινε στη διάρκεια της ληστείας μιας τράπεζας) εναντιώνονταν, στη δεκαετία του '60, στον πόλεμο του Βιετνάμ. 

«Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να έκαναν λάθη, ο σκοπός τους όμως ήταν σωστός» συνέχισε ο Ρέντφορντ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Προσωπικά δεν υποστηρίζω τη βία, αλλά χρειάζεται να αντιστέκεται κανείς με διάφορους τρόπους... Προσωπικά με ενδιαφέρει να κάνω αναφορά στην αμερικανική ιστορία (σ.σ.: στην προηγούμενη ταινία που σκηνοθέτησε, 

The Conspirator, είχε καταπιαστεί με μια δικαστική υπόθεση που αφορούσε τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολ) για να δείξω όχι μόνο τι κάναμε αλλά και τα λάθη της γενιάς εκείνης. Σίγουρα από πολλά από αυτά δεν μαθαίνουμε στο τέλος τίποτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο αγώνας πάει χαμένος και πρέπει να σταματήσουμε. Γι' αυτό εξάλλου βρίσκομαι εδώ».


ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...