Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ραντεβού Σαμαρά - Ρομπάι με φόντο την άφιξη της τρόικας

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχτεί σήμερα στην Αθήνα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εξόχως προσβλητική αντιμετώπιση τόσο του ελληνικού λαού, όσο και της ίδιας της δημοκρατίας», συνιστά η άρνηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα για την στάση του κ. Ρομπάι.
Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στο μεταξύ φθάνουν σήμερα στην Αθήνα, οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν τους ελέγχους στην οικονομία και να συντάξουν τη σχετική έκθεση. Την Κυριακή θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τη Δευτέρα θα έχουν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή το βράδυ, μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα. Είχε προηγηθεί αίτημα τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Κουβέλη για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα, με το Μέγαρο Μαξίμου αρχικά να προσανατολίζεται σε σύσκεψη μετά και τις επαφές του πρωθυπουργού με τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ την Τρίτη στη Φραγκφούρτη.


 ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...