Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κολοκυθο –πατατοκεφτέδες

Δοκίμασε να παντρέψεις το κολοκυθάκι με την πατάτα και δε θα χάσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας τραγανός κολοκυθο –πατατοκεφτές, πλασμένος με εύγευστα υλικά (και χωρίς αυγό). Μια εύκολη συνταγή με ξεχωριστή γεύση.

Υλικά:
  • 7 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κιλό τυριά: κεφαλοτύρι, γραβιέρα (τριμμένη) και φέτα μέτρια ή μαλακή (θρυμματισμένη)
  • ½  κιλό καλαμποκάλευρο
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι (μαύρο)
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τρίβεις τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζεις και τα αφήνεις στην άκρη να βγάλουν όλα τα νερά τους.
Τεμαχίζεις τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ρίχνεις μέσα στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς. Πιέζεις το μείγμα με τα χέρια σου για να φύγουν τα νερά και το βάζεις σε μια λεκάνη. Προσθέτεις τα κολοκυθάκια (αφού τα έχεις σουρώσει πολύ καλά) και κατόπιν τον άνηθο και τον δυόσμο. Ρίχνεις μέσα στα υλικά 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, το μείγμα των τριμμένων τυριών και λίγο πιπέρι και ανακατεύεις καλά.
Βάζεις τη λεκάνη στο ψυγείο σκεπασμένη με ένα πιάτο και την αφήνεις τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξουν τα υλικά.
Πλάθεις τα κεφτεδάκια, τα κυλάς μέσα στο καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζεις σε ζεστό ελαιόλαδο (πάντα με μεγάλη προσοχή, για να μην πιτσιλιστείς και καείς από το ζεστό λάδι).Τα βάζεις σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...