Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα ταινία για τα «Διαστημικά Σκουπίδια» στο Πλανητάριο

Με μία νέα ταινία θόλου, που βραβεύθηκε στη Γαλλία με το «Grand Prix Dimension 3 Festival Paris-France 2012» και η οποία έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού στα 20 από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα του κόσμου -όπου προβάλλεται σχεδόν ταυτόχρονα- εγκαινιάζει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου τη νέα φθινοπωρινή περίοδο.
Η ταινία, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, έχει τίτλο «Διαστημικά Σκουπίδια» και μελετά την εκθετική αύξηση του δακτυλίου των κάθε είδους διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία απειλούν τους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η ταινία αποτελεί ένα θεαματικό εικονικό ταξίδι «έξω» από τη Γη έως την άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος, με στόχο να βοηθήσει τους θεατές να κατανοήσουν τις νέου είδους προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, προκειμένου να προστατεύσει στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας. Ένα στέλεχος του σχετικού τμήματος της NASA, ο οποίος μίλησε πρώτος για τα σκουπίδια στο Διάστημα πριν από 35 χρόνια, ο Ντον Κέσλερ, μιλάει για τα αίτια και το μέγεθος του προβλήματος και αναπτύσσει τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το θέμα.

Η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ταινίας θα λάβει χώρα στις 17/9 και τη ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις προβολές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (ώρες 19:30, 20:30 και 21:30). Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...