Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλία: Μακελειό στις Άλπεις: Αρχισε η νεκροψία των θυμάτων

Η αστυνομία της κομητείας του Σάρεϊ επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή της στην έρευνα για το μακελειό με τέσσερις νεκρούς την Τετάρτη, στις Γαλλικές Άλπεις, και στη συνεργασία της με τις γαλλικές αρχές χωρίς να αναφέρει τον ακριβή ρόλο της, κυρίως στο θέμα της συλλογής του DNA από την κατοικία της οικογένειας στη Βρετανία.

"Επιβεβαιώνουμε ότι βοηθάμε τις γαλλικές αρχές στην έρευνά τους, αλλά όλα τα σχετικά με την έρευνα θέματα ανήκουν στην αρμοδιότητα των γαλλικών αρχών", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ.

Ένστολοι αστυνομικοί συνέχισαν και σήμερα να κρατούν σε απόσταση από την κατοικία της οικογένειας δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτήν, στο Κλέιγκεϊτ της κομητείας του Σάρεϊ, 30 χλμ. νότια του Λονδίνου.

Παράλληλα η εισαγγελία του Ανεσί ανακοίνωσε ότι θα στείλει αίτηση διεθνούς συνδρομής στις βρετανικές αρχές προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα θύματα και να συγκεντρωθούν στοιχεία για το μακελειό αυτό, με τέσσερις νεκρούς στην Άνω Σαβοΐα. Τρία μέλη της οικογένειας, ο πατέρας Σάαντ αλ-Χίλι, Βρετανός, γεννημένος στο Ιράκ, σύμφωνα με τα γαλλικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα και η γιαγιά από την περιοχή Κλέιγκεΐτ του Λονδίνου και ο 45χρονος γάλλος ποδηλάτης Σιλβέν Μολιέ είναι τα θύματα του μακελειού σε χώρο στάθμευσης δασικής περιοχής κοντά στη λίμνη Ανεσί την Τετάρτη.

Οι κόρες του ζεύγους, η τετράχρονη Ζίνα και η σοβαρά τραυματισμένη επτάχρονη αδελφή της Ζαϊνάμπ που επέζησαν του μακελειού τελούν υπό αστυνομική προστασία.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...