Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μπισκότα βουτύρου με βρώμη

Νόστιμα μπισκότα, με βούτυρο και νιφάδες βρώμης. Τραγανά, εύκολα, ιδανικά σκέτα ή για συνοδευτικό. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 12 λεπτά | Σύνολο: 22 λεπτά 

Συνταγή για: 36 μπισκότα περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 μπισκότο
Θερμίδες: 88 θεμίδες | Λιπαρά: 6 γρ.

Υλικά συνταγής:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 230 γρ.
Ζάχαρη: 180 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Εκχύλισμα αμυγδάλου: 2 σταγόνες
Αλεύρι: 130 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 3/4 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1 πρέζα
Νιφάδες βρώμης (κουάκερ): 80 γρ.

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς. 
2. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου, να μαλακώσει καλά. Το χτυπάτε με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτετε την βανίλια και το αμύγδαλο. 
3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και τις νιφάδες βρώμης. Προσθέτετε το μείγμα, λίγο - λίγο στο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. 
4. Στρώνετε λαμαρίνες με λαδόχαρτο και βάζετε με ένα κουταλάκι τσαγιού, κομμάτια από το μείγμα στη λαμαρίνα, σε απόσταση περίπου 10 εκατοστά η μία από την άλλη. 
5. Ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 12 λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά στην περιφέρειά τους. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν κάπως πριν τα βγάλετε από το ταψί, γιατί σπάνε εύκολα όσο είναι ζεστά. Τα αφήνετε στη συνέχεια να κρυώσουν εντελώς και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...